2016-os költségvetési rendelettervezet

Költségvetés 2016

Felkerült a képviselői rendszerre a 2016-os költségvetési rendelettervezet, a jövőhéten már a bizottságok fogják tárgyalni. Két hét múlva pedig nagy valószínűséggel testületi ülésen napirendként szerepel majd. Mivel idén (2016-ban) még nem volt testületi ülés amin munkatervet fogadott volna el a testület, ezért a testületi ülés időpontja még bizonytalan.

A 2015-ös költségvetés is naponta változott az első verzióhoz képest, ezért feltehetőleg ez sem a végleges változat. Tavaly komoly gondokat okozott, hogy a változtatásokat a hivatal nem jelölte és a képviselői rendszeren sem lehetett követni, hogy éppen melyik változat nyílik meg. Volt olyan bizottsági tag aki az előzőnapi dokumentumot kinyomtatva a bizottsági ülésen döbbent rá, hogy már egy másik dokumentum verziót tárgyal a bizottság. Természetesen reméljük, idén nem így lesz…

A napirendhez négy anyagot töltöttek fel, az előterjesztést, a rendelettervezetet és két MFB hitelről szóló leírást.

A költségvetést átfutva visszaköszönnek a 2015-ös év megszorításai. Például a civil szervezetek támogatására szánt keretösszeg maradt a csökkentett 25 millió forint.

Ami meglepő, hogy 2,8 milliárd forintos hitelt kíván a város felvenni, annak ellenére, hogy nemrégen sikerült megszabadulni a 6 milliárdos deviza hiteltől állami segítséggel.

2.1. Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

A költségvetési rendelettervezet 7/C. számú mellékletének 5-18 sorain javasolt fejlesztési célok megvalósítása érdekében 2.830.000 e Ft hosszúlejáratú fejlesztési hitelfelvételét tervezzük.

A rendelettervezett anyagait innen lehet letölteni:

Felhívom mindenki figyelmét, hogy ez még csak egy tervezet, amíg döntés nem születik róla.

2016. költségvetés rendelet mellékletekkel 16.02.09

Előterjesztés 2016.02.05

MFB hitel termékleírás

MFB hitel útmutató