A BFE mentegeti Wittinghoff kedvencét?

Bakó Krisztina

Megérkezett a BFE sajtónyilatkozata, magyarázatként a testületi ülésen Bakó Krisztina által elmondottakra, amiért a Fidesz budaörsi szervezete, Bakó Krisztinát lemondásra szólította fel.

„… vagy ha az 1000 évvel ezelőtt történtekre gondolunk, akkor Európában egy egészen messziről, keletről, Belső-Ázsiából érkező idegen kultúrájú, erőszakos nép végigdúlta Európát, lopott, csalt, hazudott, gyújtogatott, mindent bevetett, majd még ráadásul még földet is, azaz hont foglalt magának.” 2016.02.24. Budaörs, Bakó Krisztina (BFE)

Wittinghoff Molnár háta mögé bújik?

Dr. Molnár Gábor a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) elnökének Budaörsi Infón megjelent nyilatkozata a 2016. február 24-ei képviselő-testületi ülésen elhangzottakkal kapcsolatban:

“A FIDESZ által kezdeményezett, a menekültüggyel kapcsolatos, a helyi önkormányzati munkával és hatáskörökkel semmilyen tartalmi viszonyban nem lévő, országos politikai ügyet ideerőltető napirendnél, a tárgyhoz tartozó szakmai tartalmú, az Egyesület képviselői által elmondottak, álláspontunk szerint teljesen helytállóak. Az e tárgyban, ezentúl a tagjaink részéről elhangzottak az egyes képviselőink magánvéleményét tartalmazták.

A nyilatkozathoz még csatolták az általuk elfogadott határozat szövegét, amiben az előterjesztésünket “politikai hangulatkeltő, az emberek érzelmeire, indulataira hatni kívánó, egyértelműen belpolitikai haszonszerzésre irányuló javaslat” -nak minősítették.

Ezt most hogyan kell érteni? Magánvélemény-e egy egyesület által delegált képviselő ülésen elmondott beszéde?

„… tárgyhoz tartozó szakmai tartalmú, az Egyesület képviselői által elmondottak, álláspontunk szerint teljesen helytállóak”

Tehát akkor kiállnak a képviselő asszony mellett és álláspontjuk szerint az Egyesület képviselői által elmondottak teljesen helytállóak?

„Az e tárgyban, ezentúl a tagjaink részéről elhangzottak az egyes képviselőink magánvéleményét tartalmazták.”

Vagy a képviselő asszony által elmondottak a képviselő asszony  magánvéleményét tartalmazták?

Felmerül a kérdés, hogy ezzel a nyilatkozattal a BFE magát vagy a polgármester felfedezettjét próbálja menteni, vagy esetleg mindkettőt?