„A kért anyagokat csak Jegyző úr engedélyével tudjuk biztosítani”

Segít a hivatal molinóSegít a hivatal molinó

Múlthét szerda délután felkerült a képviselő rendszerre a 2016-os költségvetési rendelettervezet amin a hivatal már hónapok óta dolgozott. Mivel ezen a héten már a bizottsági ülések napirendjén van, csupán pár nap állt a képviselők rendelkezésére a költségvetés megismerésére és módosítók benyújtására.

A költségvetési rendelettervezet fejlesztési célok megvalósítása érdekében 2.830.000 e Ft (2,8 milliárd forint) hosszú lejáratú fejlesztési hitel felvételét tervezi a költségvetési rendelettervezet 7/C. számú mellékletének 5-18 sorain javasolt fejlesztési célokra.

Szerettem volna megismerni a  7/C. számú melléklet 5-18 sorain lévő összegek költségvetési becsléseinek alátámasztását (amire hitelt felvételét tervezik), ezért írásban fordultam  Lőrincz Mihály műszaki ügyosztály vezetőhöz.

Küldve: 2016. február 10. 17:14

Tisztelt Lőrincz Mihály Úr!

A költségvetési rendelettervezet 7/C. számú mellékletének 5-18 sorain javasolt fejlesztési célokra megnevezett összegek költségvetési becsléseinek írásos alátámasztását, dokumentumait szeretném Öntől kérni.

Köszönettel:

Löfler Dávid

A levelemre öt nap múlva a következő meglepő választ kaptam:

Küldve: 2016.02.15. 18:44

Tisztelt Képviselő Úr !

A kért anyagokat csak Jegyző úr engedélyével tudjuk biztosítani így tisztelettel javaslom, hogy keresevel forduljon hozzá.

Üdvözlettel : Lőrincz Mihály

Lőrincz Mihály öt nap elteltével a költségvetéssel kapcsolatos képviselői kérésre azt a választ adta, hogy Jegyző úr engedélye nélkül nem adhatja ki a kért anyagokat. Mindezt bizottsági ülés alatt küldte el, amin irodavezető úr, Jegyző úr és magam is részt vettünk.

Így segíti a hivatal a képviselők munkáját…

Frissítés:  Megkaptam a kért dokumentumokat!

Tegnapi cikkem után délután (2016.02.16. 16:46) megérkeztek a kért dokumentumok a költségvetés alátámasztására. Igaz a bizottságok többsége időközben tárgyalta a költségvetést és a dokumentumok átnézése nem kis feladat…

De erre szokták azt mondani, hogy

jobb később, mint soha!