A minálunk.hu idén sem pályázhat támogatásra!

minalunk.hu cenzúrázvaA minálunk.hu idén sem pályázhat támogatásra!

Idén sem indulhat a minánalunk.hu internetes online újság az önkormányzat „Helyi hírek tartalomszolgáltatás nyújtására” kiírt pályázatain, mert azokat úgy írták ki, hogy az alapvető feltételeinek se feleljen meg.

és a vagy helyett

A pályázati kiírás feltételei között szerepel,  hogy csak olyan helyi sajtótermékek pályázhatnak amelyek rendelkeznek „nyomtatott és egyben internetes (online)” felülettel is. Ha a kiírásban „vagy” szerepelne az „és” helyett, akkor minden feltételnek megfelelne a minálunk is. Tekintve, hogy nem sok budaörsi sajtótermék van és a minálunk régóta működik a városban, számomra ez inkább tűnik szándékos elhallgattatásnak mint valódi, észérvekkel megmagyarázható, pályázatból kizáró feltételnek.

1. „Budaörsi hírek a helyi sajtóban” című pályázati felhívás keretében olyan nyomtatott és egyben internetes (online) helyi sajtótermékek megjelenését kívánja támogatni az önkormányzat, amelyek rendszeresen hírt adnak és beszámolnak.

2. „Önkormányzati hírek a helyi sajtóban” című pályázati felhívás keretében olyan nyomtatott és egyben internetes (online) helyi sajtótermékek megjelenését kívánja vállalkozási szerződés keretében megrendelni az önkormányzat, amelyek közérdekű önkormányzati híreket tesznek közzé, ebben a körben rendszeresen tájékoztatnak.

Bár az előterjesztés még nem került a képviselő-testület elé, de a KMISB ülésén a BFE-s képviselők nem támogatták a módosító javaslatomat, miszerint az „és egyben” helyett „vagy” szó szerepeljen a két pályázati kiírásban. Így valószínűsíthető, hogy az eredeti előterjesztés lesz megszavazva…

Mi értelme a pályázatnak, ha azt előre a nyertesekre írják ki?

Az idei pályázatkiírás olyan mint a tavalyi 2015-ös és az eredménye is szinte előre borítékolható, hiszen csupán két helyi sajtótermék felel meg a kiírásnak. A keretösszegek és a pályázható összeg is úgy lett megállapítva, hogy azt a két tavalyi nyertes között tudják szétosztani. A két darab 6-6 milliós keretösszegű pályázatra, 3 millióig lehet pályázni. Így fog nagy valószínűséggel azaz eredmény születni, mint tavaly: Budaörsi Napló: 3+3=6 millió, Budaörsi Infó 3+3=6 millió. Természetesen nem azzal van a baj, hogy ezek a sajtótermékek kapnak támogatást, hanem azzal az eljárás móddal, hogy a többi (azaz pontosan egy) helyi sajtóterméket teljesen kizárják a pályázatból.

Egyetlen logikus magyarázatot látok a pályázat kiírásara:

A BFE büszkén bejelentheti, hogy megpályáztatta a helyi médiák támogatását.