BFE kockásban a tanárok kérelme ellen?!

BFE kockásbanA BFE képviselői kockás ingben

Február 24-én ülésezett a testület, amelyre (ahogy azt előre sejteni lehetett) a BFE képviselői kockás inget húztak magukra, hogy ezzel is tiltakozzanak a kormány oktatás politikája ellen. De a nagy felhajtás közepette megfeledkeztek az egyik helyi iskola tanárainak kiegészítő Clementis ösztöndíjáról.

Kockás ingek2015. elején a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Budaörsi Tagintézményének tanárai levélben fordultak polgármesterünkhöz azzal a kéréssel, hogy az iskolában zajló tanári munkájuk elismeréseképpen, szeretnének csatlakozni azon budaörsi kollégáik köréhez akik, pályázhatnak Clementis László működtetői ösztöndíjra.

Polgármester úr az ülésen kifejtette, hogy a Bencés iskola olyan kedvezményesen kapja az iskola épületét (és korábbi megállapodásokat is emlegetett), hogy úgy gondolja nem jár Clementis László működtetői ösztöndíj az iskola tanárai számára.

A tények

  • 2015 januárjában, levélben kérték a Bencés iskola tanárai Budaörs Város polgármesterét, hogy ők is részesülhessenek az ösztöndíjban.
  • Azóta sem kaptak Clementis László működtetői ösztöndíjat.
  • Idén is kimaradtak a pályázók köréből, a 2016-os költségvetésben.
  • A Fidesz-KDNP frakciója tavaly is szóvá tette az ügyet, idén módosító indítványt nyújtott be. (ami „nem kapta meg a jegyzői törvényességi záradékot”, így tárgyalásra sem került)
  • Így a mai napig nincs kilátásban a Bencés iskola tanárainak ösztöndíja…

Csak képzeljük el milyen lehet…

BFE színeiben képviselőnek lenni (biztos van akinek már ez is elég, de olvassunk tovább), képviselő-testületi ülésen kockás ingben, a kormány oktatási politikája ellen tiltakozva, miközben a volt SZDSZ-es (de most „civil”) BFE-s polgármester éppen azt próbálja megmagyarázni, miért nem kaphatnak ösztöndíjat (ami jogosan járna), kérelmük ellenére az egyik helyi iskola tanárai…

…Nem lennék a helyükben

Bakó Krisztina, (aki ezen az ülésen arról beszélt, hogy loptak, csaltak, hazudtak, gyújtogattak és erőszakosak voltak a honfoglalók) az ülés után büszkén osztotta meg facebook oldalán kockás inges csoportképüket.

Bakó Krisztina kockásban

Bakó Krisztina (BFE) facebook oldalán büszkélkedik

Nagy Sándor András ezt írta facebook oldalára:


kockás ingA balliberális budaörsi képviselők kockás ingben jelentek meg a mai testületi ülésen. Ha valami nem viszi előre a tanárok ügyét, az gondolom a levitézlett MSZPs, LMPs meg SZDSZ-es pártpolitikusok kockás ingben. Ebből látszik, hogy nekik fontosabb hanyatló politikai pártjaik érdeke, mint a tanárok ügye. Mindeközben egy éve várnak a helyi egyházi gimnázium budaörsi tanárai az ösztöndíjukra. Válaszra sem méltatta őket a városvezetés…