Budaörsi évértékelő, Nagy Sándor András beszéde

Nagy Sándor AndrásNagy Sándor András

Korábban már írtam a nagyon jól sikerült budaörsi évértékelőről, amiben összefoglaltam az eseményről megjelent cikkeket, most Nagy Sándor András az évértékelőn elmondott beszédét szeretném megosztani Veletek/Önökkel.

Nagy Sándor András beszéde:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégeink!

Szeretettel köszöntöm Önöket a budaörsi Fidesz első évértékelő rendezvényén. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy elfogadták a meghívásunkat, és eljöttek ezen az estén. Megtiszteltetés számomra, hogy Éhn József, a budaörsi polgári körök egyik alapító atyja, társszervezője nyitotta meg az estét és indított minket arra, hogy számoljunk be az elmúlt időszak fejleményeiről.

Emlékezzünk vissza, 2002-ben a Fidesz elvesztette az országgyűlési választásokat. A kérdés akkor úgy szólt, merre tovább? Mit tegyünk a vereség után? A Dísz téri beszédében Orbán Viktor egyértelmű választ adott. A Fidesznek meg kell újulnia. Így fogalmazott: „Erőnk csak akkor valódi erő, ha képesek vagyunk megteremteni és megszervezni a polgári Magyarország nyilvánosságát. ” Ezután jöttek létre a polgári körök szerte az országban és itt Budaörsön is. Sokan csatlakoztak a párthoz a vereség után, kinyílt a szervezet, és kiszélesedett a társadalmi bázisunk. Létrejött a polgári Magyarország nyilvánossága, a többi történelem.

A ma esti évértékelő is abból a felismerésből született, hogy meg kell szólítanunk a polgári Budaörs nyilvánosságát. Ennek első lépése, hogy összejövünk, és beszámolunk Önöknek az elmúlt év eseményeiről, és arról a munkáról, amit végeztünk. Ez a mai évértékelő jelentősége.

A tavalyi év egy mozgalmas év volt Budaörsön. Ha ki kéne emelnem egyetlen üzenetet, amit szeretném, ha ma hazavinnének magukkal, az egy jó hír lenne. 2015 a talpra állás, a megújulás éve volt számunkra. Ma este erről szeretnék beszélni Önöknek.

A budaörsi Fidesz megújulásának üzenetet három gondolattal szeretném alátámasztani.

Először arról szeretnék szólni, hogy az elmúlt év egy mélyreható és gyökeres változást hozott a helyi Fidesz életében. Másodszor pedig arról, hogy a megújulásnak köszönhetően képesek voltunk felvillantani egy világos alternatívát a jelenlegi balliberális városvezetéssel szemben. Végezetül arról fogok szólni, hogy a helyi Fidesz megújulása egyértelműen Budaörs javára szolgált.

Évértékelő Nagy Sándor András1. Nézzük tehát, először is a változásokat.

Vannak olyan helyzetek az életben, amiket meg lehet menteni egy kis korrigálással, egy kis kozmetikázással rendbe lehet hozni.

Az első televízióban közvetített elnökválasztási vita Kennedy és Nixon között. Nixon a kampányolásból fáradtan érkezett a stúdióba, javasolták neki, hogy bepúderezik az arcát felvétel előtt, ne látszódjon a borostája, ne látszódjon a homlokán a fényesség az izzadtságtól, de ő elhárította ezt, mondván egy férfit ne púderezzenek. Bezzeg Kennedy szépen ki volt festve, ami a tv-ben kell is a lámpafények miatt. Azok, akik a tv-ben nézték a vitát, Kennedyt tartották jobbnak, fiatalosnak, míg Nixon fáradtnak, zavartnak tűnt, fénylett a homloka, mintha ideges lett volna. Ami meglepő azonban, hogy akik a rádióban hallgatták a vitát, azok egyértelműen Nixont hozták ki győztesnek, mert az évei meggyőzőbbek voltak, hangja pedig határozott. A tanulság ebből az volt, hogy Ha csak egy kis púdert elfogadott volna, egy kis kozmetikával akar a tv vitát is megnyerheti volna. Vannak olyan helyzetek azonban, amit egy kis kozmetikával nem lehet rendbe tenni. Ahol mélyreható, gyökeres változásra van szükség.

Sajnos itt Budaörsön is ilyen volt a helyzet.

Tavaly októberben, miközben a Fidesz KDNP országszerte elsöprő győzelmeket aratott, addig a budaörsi Fidesz KDNP történelmi vereséget szenvedett. Mind a 10 egyéni választókerület elvesztettük, bele értve a 3-as számút is, amit 1998 óta mindig hoztunk. A polgármesterváltás, sajnos már negyedszerre nem sikerült.

A vereség okait többször kiveséztük. levontuk a tanulságokat, Januárban teljes tisztújítást tartottunk, és úgy döntöttünk, nem fordulunk vissza ahhoz a korszakhoz, ami ezelőtt volt.

A leginkább szemmel látható változások a személyi változások voltak, új arcok kerültek a szervezet vezetésébe és az önkormányzatba is, még az előző csapat által összeállított listáról. Löfler Dávid, Gáspár Béla, Sokolowski Márk.

De a Megújulás lényege nem a személyi változás volt, hanem az, amit képviselünk.

Visszatérés a Fidesz gyökereihez. Azokat az ügyeket képviselni, melyek fontosak a budaörsiek számára. Nem valaki ellen dolgozunk, hanem valamiért, Budaörsért

És elindult egy mélyreható változás a tagság részéről is. Míg korábban a havi taggyűlésekre 6-8 ember járt össze, most már rendszeresen 40-50 tag is eljár. Olyanok, akik eddig nem vettek részt, most szakmai köröket alakítottak, és ki-ki tudása szerint kapcsolódott be a munkába.

A rendezvényeinken korábban szinten kevesen jártak, de a tisztújítás óta rendszeresen száznál többen jövünk össze március 15-én, október 23-án. Elindítottuk az első budaörsi polgári pikniket is, ahol 12 csapat mérte össze tudását a bogrács mellett. A környező településekről is érkeztek csapatok, több mint 120-an voltunk a Kamaraerdőn. Lesz idén is, várunk mindenkit szeretettel!

Az elmúlt év során az ország egyik leg stabilabb szervezete jött létre Budaörsön. Az őszi tisztújításon a tagság egyhangúlag választotta újra elnökét, ami jelentős legitimációt ad a vezetésnek. A 2-es választókerület legerősebb, legaktívabb szervezete a budaörsi.

Az új vezetők, az új lendületet és lelkesedést a tagságunk azon vágya és reménye táplálta, hogy itt Budaörsön egy markáns, hiteles és sikeres jobboldal jöhessen létre.

Ezt persze nem mindenki gondolta így. Volt, aki úgy szerette volna, hogy a háttérben azért lehetőleg minden maradjon a régiben. Az ország egyik leggazdagabb városa vagyunk, gondolták, itt egy polgármester, akit nem tudtunk eddig legyőzni, miért nem fordítjuk a helyzetet a magunk hasznára, úgy, mint ezelőtt volt.

Mi erre elég határozott választ adtunk. Nincs alku.

A 14-vereség világosan megmutatta, hogy ez a politika csődöt jelent.

A budaörsi jobboldal megújulása ezen a meggyőződésen nyugszik. Véget vetettünk a személyes érdekek politikájának. Akik máshogy gondolták, már nincsenek közöttünk.

A mi küldetésünk az lett, hogy a budaörsiek számára fontos ügyeket szolgáljunk. Alázattal, de ha kell, keményen, és kitartóan.

Így tettük ezt a gödör ügyében is. 2009-ben maradt félbe a solaris city center néven elhíresült építkezés, amit annak idején úgy harangozott be a városvezetés, mint Budaörs új központját. Azóta csak egy óriási gödör tátong a helyén, az 1-es iskola, és az uszoda között. Az építkezés károkat okozott a környező házakban. Évekig próbálta szőnyeg alá söpörni a polgármesteri hivatal a lakosok panaszait.

Gáspár Béla képviselő úr vezetésével meghallottuk az ott élők segélykiáltását, és elkezdtünk foglalkozni az ügyükkel.

De meghallgattuk a Komáromi utcai lakosok panaszait is.

Meghallgattuk a Kőhegyi lakosok segélykiáltását is.

A lakosok számára az üzenet világos. Nincs az a panasz, amit nem hallgatunk meg, és ha tudunk, segítünk. Ha a vereség valamire megtanítja az embert, az alázat. És az alázat ott kezdődik, hogy meghallgatjuk a másik panaszát. Ha a budaörsiek számára fontos, mi kiállunk érte. Kiállunk, és nem hátrálunk. Az elmúlt évben röpködtek a golyók, de nem hátráltunk. A tavalyi évértékelőn mondta Orbán Viktor, miért örül a székely őrmester, ha bekerítik őket. Mert akkor lehet minden irányban támadni.

Ez a megújult Budaörsi Fidesz.

Kedves Barátaim!

Most, hogy felvázoltam a végbement változásokat, engedjék meg, hogy rámutassak a következőre.

Évértékelő Nagy Sándor András2. Az elmúlt évben a Fidesz képes volt világos alternatívát felmutatni a jelenlegi balliberális városvezetéssel szemben. Lehet választani.

Nagyapám, Isten nyugosztalja, egész életében azt a régi egy pengés Figaró borotvát használta, amit úgy kellett összecsavarozni, elmosni. Kilencvenes években atyám meglepte egy igazi nyugati dupla pengés Gillette borotvával. Nagyapám megköszönte illendően, telt múlt az idő, de nem tért rá az újra, azt mondta, azt nem lehet jól szétszedni, elmosni.

Ő évtizedekig ugyanazt a borotva technikát használja, nem bírtuk rávenni, hogy térjen át egy másik fajtára, még akkor sem, ha az új a jobb, tartósabb, kényelmesebb. Az meg szinte lehetetlen, hogy valaki úgy próbál rávenni valakit a váltásra, hogy nem tudja megmondani, miben jobb, mint az eddigi, vagy azt, hogy mi a baj azzal, amit 25 éve használ.

Egy kicsit így van ez a politikában is. Ha nem vagyunk képesek megfogalmazni, hogy a budaörsieket érintő ügyekben milyen alternatívát nyújtunk a jól megszokott városvezetéssel szemben, akkor ne csodálkozunk, hogy elveszítjük a választásokat. Egy ellenzéki pártnak két feladata van, egyrészt szóvá tenni a hatalom hibáit, egy világos alternatívát felrajzolni. Nem elég azt mondani, rosszul csináljátok urak, azt is meg kell mondani, mi hogyan tennénk jobban. A mai magyar ellenzéknek is ez a rákfenéje, nézzük meg a migránsok ügyét, toporzékolni azt könnyű, csak mondjatok meg, mi lenne a jobb megoldás.

Hadd hozzak néhány tavalyi példát arról, miben tudtunk világos alternatívát felmutatni a hatalommal szemben.

Kezdjük először is a politikai kultúra kérdésével. Amit a helyi politikában tapasztalunk a városvezetés hangvételével kapcsolatban, az az útszéli, provinciális stílus, az meglepő volt. Jómagam az „erkölcstelenség legmélyebbjére süllyedt karaktergyilkos pártkatona” címet nyertem el a polgármester úrtól, pedig akkor még csak két hete voltam csoportelnök. Azóta bizonyára javult a véleménye.

De a testületi ülések provinciális hangvétele, az abúzus, amit a három képviselőnknek kell elviselnie, minden tiszteletem az övék. Előfordult, hogy jogtalanul lesöpörte a frakciónk előterjesztéseit, és a tiltakozó képviselőket megfenyegette, hogy ha nem értik meg amit mond, akkor psichológust fog hívatni hozzájuk. A fiúk fölálltak és ki is vonultak, ahogy kell. A Pest megyei kormányhivatal később megállapította, hogy az adott ügyben nekünk volt igazunk, és a polgármester jogszabályt megsértve vezette az ülést, vagy, ahogy Wittinghoff Tamás fogalmazott, minden a legnagyobb rendben volt.

Elhangzott már a Fideszes verőlegények kifejezés is az ülésen. Gondoljunk bele.

Van azért egy kicsengése a verőlegény szónak egy olyan politikus szájából, aki éveken át az SZDSZ országos vezetői között ült.  Ott aztán bizonyára tudtak mesélni a verésről, meg a vallatásról.

Aki úgy gondolja, hogy ez a hangvétel elfogadható Budaörsön, az támogassa őket. De aki egy Budaörshöz méltó politikai kultúrában hisz, annak itt a helyi Fidesz.

És itt elsősorban nem az érzékeny lelkünkről van szó. A város érdeke az, hogy a politikusok megtalálják a civilizált párbeszéd és civilizált vita hangnemét. Volt olyan TV vita műsor a városi TV-ben, ahol Wittinghoff képviselője nem volt hajlandó leülni egy asztalhoz a stúdióban vitatkozni Löfler Dávid képviselővel, hanem megvárta kint, amíg elmondja a mondókáját, és utána helyet kellett cserélniük, meg vissza, mert nem akart egy asztalnál ülni.

És van, amikor véresen komoly a helyzet, mint például a frankhegyi gyújtogatások ügyében. Több mint harminc, mások szerint jóval több budaörsi ingatlant gyújtottak fel tavaly, és folytatódik sajnos idén is. Ez az a helyzet, amikor egy felelős vezető azt mondja, tegyük félre a pártpolitikát, üljünk le egy asztalhoz, fogjunk össze, és nézzük át, mit tehetünk közösen mi budaörsiek Budaörsért. A budaörsi Fidesz Pártok fölötti összefogást kezdeményezett a tűzesetek ügyében. A Fidesz, a KDNP, a Jobbik, és a Demokratikus Koalíció el is jöttek. Se a BFE, se a polgármesteri hivatal nem volt hajlandó egy asztalhoz ülni. Nem hangzik el minden nap Fideszes szájból az ilyen, de le a kalappal Gyurcsány helyi képviselője előtt, meg a Jobbikos elnök asszony előtt, hogy felül tudtak emelkedni, mindazon ami bennünket amúgy elválaszt, azért, hogy Budaörs közbiztonságáért tegyünk valamit. A helyi MSZP elnöke azt írta, nem jönnek, mert ezen a területen ők laikusok, ebben legalább őszinték voltak.

A városvezetéssel szemben a megújult Fidesz világos alternatívát jelent a kulturált hangnem, a párbeszéd, a kompromisszum területén is.

De nem csak a szavak szintjén nyújt alternatívát a megújult Fidesz. Jó néhány szakpolitikai kérdésben is határozottan más a véleményünk, mint a városházának.

A tavalyi év egyik legnagyobb botránya volt a Kőhegy-rombolás. A polgármesteri hivatal engedélyezte az építkezést, ami következtében Budaörs jelképében mindmáig maradandó tájseb tátong. Mi ezzel szemben tüntetést szerveztünk ellene, mert számunkra fontos a Kőhegy és Budaörs természeti kincseinek megóvása. Persze ki lehet állni a polgármester úrnak megafonnal tiltakozni a saját hivatala által jóváhagyott tájrombolás ellen, de nincs az a megafon a világon, ami el tudná feledtetni, hogy mi volt fontos itt az elmúlt 25 év során, azt meg lehet nézni a környező dombokon, meg a fenyvesben, meg a legszebb részeken engedélyezett építkezéseken. A mi álláspontunk az, hogy meg kellett volna óvni természeti kincseinket, a domboldalakat és az őshonos növényzetet, nem lett volna szabad elnézni a korrupt hivatalnokok tevékenységét. Mi egészen mást képviselünk Budaörsön, nekünk fontos az építészeti hagyományok megőrzése, nem úgy, mint a városvezetésnek, tessék csak végigsétálni a főúton, és megnézni, hogy néz ki a város.

És ha már a közbiztonságról volt szó, amióta hatalomra került a BFE, úgy viselkedik ezen a területen, mint elefánt a porcelánboltban. Megszüntették a Törökugrató polgárőrség teljes évi támogatását, lekezelő, megalázó módon bántak az egyesület tagjaival és vezetőjével, aki éveken keresztül dolgozott önkéntesen Budaörs biztonságáért. Emellett elhanyagolták a város biztonsági rendszerének kiépítését is.

Ezzel szemben a Fidesz a rend és közbiztonság pártján áll. Többször szorgalmaztuk a polgárőrség finanszírozásának helyreállítását, a kamerarendszer kiépítését. Minden indítványt lesöpörtek. Volt, amikor azt állították, csak egy polgárőrséget finanszíroznak, mert kettő túl sokadminisztrációs terhet róna rájuk. Ilyen alapon retteghet a négy nyugdíjas klub is Budaörsön. Volt, amikor azt mondták, nincs pénze Budaörsnek. Hárommilliós polgármesteri jutalomra, tízmilliós alpolgármesteri autóvásárlásra, bezzeg volt pénz tavaly. Biztonsági kamerákra, gyakoribb járőrözésre nincs forrás. Ez a különbség köztük, és köztünk.

35 milliót költöttek egynyári virágokra. Nullát térfigyelő kamerákra. Tudom, aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. De aki a tátikát meg begóniát a biztonságnál jobban szereti, az normális sem lehet.

De a gödör ügyében is kirajzolódott a különbség a szivárványkoalíció és a helyi Fidesz között.

Gáspár Béla képviselő-úr több alkalommal kérte a polgármestert tavaly, hogy szervezzenek, egy lakossági fórumot ahol a budaörsiek elmondhatnák, hogy milyen problémáik vannak, és mire várnának megoldást.  A polgármester a lakossági fórum összehívását minden esetben megtagadta. Sőt, az egyik testületi ülés előtt fel is hívta Béla bácsit, hogy lenne kedves nem felszólalni másnap az ügyben, olyan kellemetlen lenne, inkább adja át az ügyet Löfler Dávidnak, őt sokkal szívesebben szétszedné a testületi ülésen, mert aki ebben az ügyben fel mer szólalni, annak Wittinghoff Tamással gyűlik meg a baja. Béla bácsi egy nyakas kálvinista, persze másnap azzal kezdte az ülést.

Tudják mit mondott a polgármester a lakosok panaszára? Az csak egy Fideszes gumicsont, amit a média elé dobtak. Minden bizonnyal elfelejtette, hogy az előző ciklusban a helyi MSZP elnöke is felszólalt az ügyben, ezt a Facebook oldalára ki is tette, mígnem kaphatott ő is egy telefont, mert másnap törölte a bejegyzést.

Máshogy látjuk a helyi sajtó szabadságának kérdését is. A tavaly októberben hatalomra jutott vezetés idén már úgy írta meg a támogatások szabályait, hogy a velük szemben kritikus hangoknak esélyük ne legyen forráshoz jutni.

Ma a budaörsi szerkesztőségek hasonlóképpen kapnak telefonhívásokat a városházáról, mint az előző rendszerben. Ez nem a mi Budaörsünk.

3. Tisztelt Hölgyeim es Uraim!

Olvastam nemrég egy tanulmányt a Cornell egyetem kutatóitól, akik azt a címet adták a munkájuknak, hogy Kit érdekel a helyi politika? Nem meglepő, hogy jóval kevesebb embert, mint a nagypolitika, vagy a külpolitika. Azok érdeklődnek leginkább, akik a szívükön viselik a város sorsát. Azok, akik valamilyen közösséghez tartoznak. Azért jöttünk el ma este, mert szeretjük Budaörsöt. Szeretünk itt élni. Tamási Áron szerint azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.  Ez a város az otthonunk, itt neveljük gyermekeinket, jövünk a sztrádán a Balaton felől, budai dombok

Kertbarátok, polgárőrök vagy óvárosiak, német vagy görög nemzetiség, fontos a város jövője.

Szeretjük Budaörsöt.

Hiába a gyökeres változás a szervezeten belül, hiába a világos kontraszt az ál civilek és a Fidesz közt, ha mindez nem Budaörs javát szolgálja.

Ezért engedjék meg, hogy néhány szót szóljak arról, hogy a megújult Fidesz tevékenysége milyen gyümölcsöket hozott a budaörsieknek.

Egy ellenzéki párt, ha jól végzi a dolgát, hozzájárul a helyi demokratikus játékszabályok betartásához. Ez Budaörs javára szolgált. Ne hihetik azt a hatalmon lévők, hogy mindent megengedhetnek maguknak. Az a hír járja, hogy a városházán nagy a futkározás, mindenre oda kell figyelni, nehogy a Fidesz valamit találjon.   Erről szól a demokrácia.

Kétszer meggondolják, mire és hogyan költik a város pénzét. Nagyon helyes. Tudják jól, hogy a körmükre fogunk nézni. Tavaly csökkenteni merték a bölcsődei es óvodai dolgozók juttatásait, idén már nem merik még egyszer megtenni. Szóvá tettük ugyanis, hogyan vehet fel három millió forintos külön jutalmat a polgármester, amikor városszerte megszorítások vannak.

De nemcsak a pazarlás visszaszorítása terén értünk el eredményeket.

A gödör ügyben áttörtük a hallgatás falát, az illetékes hatósághoz fordultunk és végre eljárás indult az ügyben.

A Pest megyei kormányhivatal megállapította, hogy a gödör hosszú távon veszélyezteti a környező épületeket, és a gödör betemetésére adott utasítást.

Megszerveztük az első okosváros konferenciát Budaörsön.

Az elmúlt két évtizedben Budaörs példamutató fejlődésen ment keresztül.

A mi generációnk felelőssége az, hogy meghatározzuk, milyen irányban, és milyen elvek mentén haladunk tovább. Mit hoz a jövő városunk számára? Képesek leszünk-e megőrizni fejlődésünk ívét?

Meggyőződésünk, hogy a városhoz méltó fejlődés, amely megtartó erőt jelent majd a következő generációk számára, az okosváros technológiák bevezetésében rejlik.

Az információs technológia révén a világ eddig soha nem látott mértékű és minőségű fejlődés korszakába lépett. A világháló alapjaiban változtatja meg nemcsak a mindennapi eszközeinket, de hatással lesz a közösségekre, és így a városunk életére is. Hálózatok összefonódása zajlik a szemünk előtt, és a mi felelősségünk, hogy kiaknázzuk az ebben rejlő lehetőségeket. Budaörs az ország legfejlettebb városa, így hozzánk lehet legközelebb a jövő. Budaörs fontos szerepet játszhat az okosvárosok kibontakozásának Magyarországon.

Hogyan lesz egy város élhetőbb, fenntarthatóbb, egészségesebb és gazdaságosabb az okosváros technológiája segítségével. – Hogyan segít az okosváros otthonunk kényelmesebbé tételében, szabadidőnk minőségi eltöltésében, hivatalos ügyeink másodpercek alatt történő elintézésében, környezetünk védelmében.

Tudnunk kell azt is, milyen kihívások elé néz városunk gazdasága a következő évtizedekben, és már ma fel kell készülnünk választ adni azokra.

Sikerült eredményt elérnünk a speciális nevelési igényű gyermekek óvodai ellátása terén is. Mint ismeretes, országos botrány keveredett a Levendula utcai óvoda ügyéből.

A Levendula utcai fogyatékos óvoda kapcsán annyi elég volt, hogy elmentünk a helyszínre tájékozódni, és kérdéseket tettünk fel. Az önkormányzat megváltoztatta az összes budaörsi óvoda alapító okmányát, hogy bele kerülhessen a speciális nevelési igényű gyermekek ellátása is! Sőt, új óvodai státuszt hoztak létre, annak érdekében, hogy legyen több szakember a fogyatékos gyermekek ellátására Budaörsön. Ez konkrét eredmény. Apró lépések, de jó irányba. Akkor leszünk elégedettek, ha megnyílhat az első SNI óvoda Budaörsön, és nem kell 17 kilométert utaztatni a Budaörsi gyermekeket minden nap.

Elértük az egyik legnagyobb Kőhegyi kártevő menesztését a polgármesteri hivatalból. Ő volt a budaörsi építési hatóság vezetője. Az ő engedélye nélkül nem lehetett volna ilyen károkat okozni Budaörsön. Ha nem szervezzük meg a tüntetést a lakosság kérésére, talán még ma is a polgármesteri hivatalban ülne. De már nem ott ül. „Közös megegyezés alapján” -repült, mint a győzelmi zászló.

Évértékelő Nagy Sándor András

Kedves Barátaim!

Ma esti évértékelőnk alkalmával három gondolatot kívántam megosztani Önökkel. Először arról beszéltem, hogy a Fidesz mélyreható változásokon ment keresztül Budaörsön. Másodszor rámutattam arra, hogy képesek voltunk világos alternatívát felvázolni a városvezetéssel szemben. Harmadszor pedig arról szóltam, hogy a helyi Fidesz megújulása Budaörs javára vált.

Hosszú utat tettünk meg, és még hosszabb út áll előttünk. Amit eddig elértünk, azt segítséggel értük el. Az Önök segítségével. Segítettek Fiatalok és idősek, mérnök, pincér, orvos, tanár, vállalkozó, mindenki a maga módján, maga erejével és tudásával. Van, aki egy jó szóval, van, aki az utcájában aláírásokat gyűjtve, van, aki önzetlen és kitartó munkával a maga szakterületén.

És az az igazság, hogy az Önök segítsége nélkül nem fogunk tudni végigmenni az úton.

De hiszek abban, az Önök segítségével sikerülni fog.

Hiszen ez a küzdelem nem rólam szól. Nem is a budaörsi Fidesz szervezetről. Ez Önökről szól. Arról az országról, amiben Önök hisznek. Itt Budaörsön is.

Mi hiszünk egy polgári Budaörs eszményében. Ahol nemzeti és helyi értékeinket megőrizhetjük és ápolhatjuk, és tovább adhatjuk gyermekeink számára. Ahol komolyan veszik a lakosok panaszait, és nem söprik a szőnyeg alá a valós problémákat. Ahol korrupt helyi hivatalnokok nem adnak engedélyt természeti értékeink és környezetünk rombolására. Mi egy olyan Budaörsöt szeretnénk, ahol nemcsak presztízsberuházásokra akad forrás, de gyalogos átkelőhelyekre, biztonsági kamerákra, zajvédő falakra és környezetünk védelemre is.

Ehhez kérjük az Önök támogatását.

Hajrá Fidesz! Hajrá Budaörs!