Előterjesztés: Pályázati kiírások helyi hírek tartalomszolgáltatás nyújtására

helyi sajtó

Idén is előterjesztés készült „Pályázati kiírások helyi hírek tartalomszolgáltatás nyújtására” címmel, szinte változatlan tartalommal a 2015. évi sokat emlegettet média pályázatok mintájára.

Az előterjesztésben két pályázatot ír ki az önkormányzat, „Budaörsi hírek a helyi sajtóban” és „Önkormányzati hírek a helyi sajtóban” címmel. Mindkét pályázaton maximálisan 3 milliót lehet nyerni és a keret 6 millió forint. (nem véletlenül..)

A kritériumok között szerepel:

felhívás keretében olyan nyomtatott és egyben internetes (online) helyi sajtótermékek megjelenését kívánja támogatni az önkormányzat, amelyek rendszeresen hírt adnak és beszámolnak

Aki ismeri a budaörsi médiaszolgáltatókat, a kritériumokból és az összegekből már most előre megtudja mondani melyik két újság fog támogatást nyerni. Egész pontosan arra gondolok, hogy előre borítékolható, hogy a 2015-ben is nyertes két újság fogja elvinni a 2 x 3 millió, azaz fejenként 6 millió forintot.

A hosszú évek óta működő, a városvezetéssel szemben kritikus minálunk.hu online újság idén sem számíthat támogatásra, hiszen nem felel meg a kritériumoknak. (Talán nem véletlen?)

A pályázati kiírás letölthető innen:

Figyelem, amíg az előterjesztésről döntés nem születik, addig csak tervezet!

Előterjesztés sajtótermék pályázatok