Innovatív kátyúzás Budaörsön

kátyúzás a lakótelepi parkolóbanInnovatív kátyúzás Budaörsön.

Bár szerintem lenne olyan utca Budaörsön, ahol nagyobb szükség lenne a kátyúzásra, tavaly novemberben nekiálltak a lakótelepi parkoló hibáinak kijavításához. A kisebb repedezések, vájatok az aszfaltban, jelentős gondot nem okozhattak az ott parkolóknak, de a költségvetésben „Úthálózat karbantartás” címen szereplő 232 millió forintos keretet, valamire fel kellett használni és így a parkoló felfestésére is lehet majd idén költeni.

aszfaltozás

Egy parkoló kisteherautó nehezítette a munkát

Az aszfaltozást nehezítette, hogy az egyik parkolóban álló kisteherautó bent parkolt a munka megkezdésekor is. Így az aszfaltozást kreatív/innovatív megoldással a parkoló gépjármű körül végezték el, kihagyva az alatta található területet. Nem tudom, hogy mennyi idővel előbb értesítették a parkolóban álló gépjárművek tulajdonosait vagy hogyan oldották meg az elszállításukat, de ez a kisteherautó láthatóan áthúzta a számításaikat.

aszfaltozás

A munka eredménye

a lakótelepi parkoló az aszfaltozás után

a lakótelepi parkoló az aszfaltozás után

Felmerül a kérdés, hogy ezzel befejezett-e a munka vagy hamarosan folytatása következik?

Ezzel kapcsolatban e-mailben kerestem meg dr. Bocsi István-t, Budaörs Város jegyzőjét.

Tisztelt Jegyző Úr!

A Szabadság út, Szivárvány utca, Patkó utca által határolt lakótelepi parkolóban tavaly (2015) novemberében kátyúzást/aszfaltozást végeztek.

Kérem szíves tájékoztatását a munkafolyamat jelenlegi állapotáról. Ha a munkafolyamat még tart, szeretném megtudni, hogy milyen munkák várhatóak a közeljövőben. Ha a munka befejezettnek tekinthető, kérem tájékoztasson arról, hogy átvették-e, kifizették-e és milyen költségvonzata volt.

Tájékoztatását előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Löfler Dávid

Ha választ kapok, természetesen megosztom majd itt is!

Említésre méltó a parkolóban található szelektív hulladékgyűjtő sziget rendezettsége, annak ellenére, hogy nagyon sokan használják és hordják ide a hulladékot a város különböző pontjairól. A BTG munkatársai naponta kétszer is ellenőrzik és ürítik a hulladékgyűjtőket.

szelektív hulladékgyűjtő szigetek

szelektív hulladékgyűjtő szigetek