Nem fogadták el szó nélkül, még kevesebbet kaptak

Demokrácia Budaörsön

A nemzetiségi önkormányzatok képviselői bizottsági ülésen nem hagyták szó nélkül a költségvetésük csökkentését, ezért a képviselő-testületi ülésre még kevesebb összeget terjesztett elő és szavazott meg nekik a BFE-s többségű testület.

Korábban már írtam a testületi ülést megelőző botrányos bizottsági ülésről ami azzal ért véget, hogy még tárgyalások lesznek testületi ülésig. Bíztam benne, hogy a BFE-s képviselők belátják, hogy a hiányzó 6 millió forint a több milliárdos költségvetéshez képest olyan kis összeg, hogy nem éri meg a nemzetiségi önkormányzat képviselőit ezért ilyen helyzetbe hozni. Módosító indítványt is adtunk be a hiányzó 6 millió forinthoz, amit sajnos nem támogattak. Viszont azt nem gondoltam volna, hogy ezt lehet még fokozni, de a BFE-s csapatnak sikerült.

A tárgyalások eredmény az lett, hogy még kevesebb pénzt kaptak a nemzetiségi önkormányzatok! A 20 milliós keretre 26 189 580 forintos igény jött, de végül a 20 milliós keretből csak 15 370 000 forintot kaptak a nemzetiségi önkormányzatok. A maradék 4 630 000 forintra újabb pályázatot írnak ki…

Tanulság: Budaörsön a hatalommal szemben: Nem szól szád, nem fáj fejed!

Stift Nándor (BFE) felszólalásában elmondta, hogy nem tartja szerencsésnek, hogy szót kaptak a nemzetiségi önkormányzatok képviselői (ez nem demokrácia?) és ők már Bakó Krisztinával előre eldöntötték, ki mennyit kaphat. De amiért a (gonosz) Fideszes képviselők szóhoz engedték a nemzetiségi önkormányzatok vezetőit, gyalázatos lett az ülés és ezért most (büntetésből?) még kevesebb pénzt kapnak a nemzetiségi önkormányzatok.

Mindez videón is megnézhető:

Ez ma Budaörs…