Nem kap támogatást a polgárőrség, mert a Fidesz elnöke is tagja?

Törökugrató Polgárőrség, Nagy Sándor AndrásTörökugrató Polgárőrség, Nagy Sándor András (jobb oldalon) a helyi Fidesz elnöke

A Törökugrató Polgárőrség tavaly (2015-ben) nem kapott támogatást és az idei, 2016-os költségvetésben sem kerülhetett sorra. „Egy a város, egy a polgárőrség” mondja Wittinghoff Tamás, miközben arról beszél, hogy Fideszhez közeli polgárőrségről van szó. Egész pontosan arra gondol, hogy Nagy Sándor András, a budaörsi Fidesz elnöke is tagja a polgárőrségnek.

Tényleg nincs (már) szükség több polgárőrségre?

Eddig is több polgárőrség működött Budaörsön és ezzel senkinek sem volt kifogása. Szükség is van a polgárőrökre, mert a bűnözők nem kerülik el Budaörsöt sem. Az itt található nagy bevásárlóközpontok és lakó épületek mind bűnözők által közkedvelt célpontok. Tavaly óta rendszeressé váltak a tűzesetek is a Frankhegyen, ami feltehetőleg szándékos gyújtogatás következménye. A média már „budaörsi rém”-ként emlegeti a gyújtogatót. Átlagosan havonta legalább egy tűzesetről olvashatunk, de volt már olyan, hogy egy héten belül is kettő volt.

„Egy a város, egy a polgárőrség”

Ha nem lógna ki a lóláb és nem tudnánk mi is az igaz célja ezzel a lépéssel a városvezetésnek, felmerülne bennünk, hogy miért nem lehet továbbra is két polgárőrség? De ha már így is döntött a városvezetés, mi alapján döntötte el, hogy melyik polgárőrségnek nyújt támogatást a továbbiakban? Ha tudja a városvezetés, hogy az egyik polgárőrségen keresztül nem működik a másik finanszírozása, akkor hogy engedhette, hogy az egyik polgárőrség támogatás nélkül maradjon.

Wittinghoff elszólta magát?

Képviselő-testületi ülésen elszólta magát Wittinghoff Tamás. Elszólásából kiderült, hogy az egyik fő baja a Törökugrató Polgárőrséggel, hogy annak tagja a budaörsi Fidesz elnöke is. Mint mondja, „nehezen nem észrevehető a Fideszhez való közeliség”. Tehát „egy a város, egy a polgárőrség” ezért pont a Törökugrató Polgárőrséget nem támogatják, amelyiknek pont tagja a budaörsi Fidesz elnöke, Nagy Sándor András…

Ebből a videóból pontosan látszik, hogy az igazi oka a támogatás megvonásának nem más mint a politikai erőfitogtatás, még akkor is, ha az város érdekeivel ellentétes.