11 nem és 4 igen szavazattal elutasítva a Minálunk

Sajtószabadság

Nem támogatta a BFE-s többségű testület azt a módosító indítványunkat ami a minalunk.hu-nak is lehetőséget adott volna a pályázaton való indulásra. Bár pályázatnak hívják, valójában ugyanarra a két sajtótermékre írják ki a pályázatot, akik tavaly is megnyerték. Erről korábbi cikkemben is írtam.

„és” a „vagy” helyett

A pályázati kiírás feltételei között szerepel,  hogy csak olyan helyi sajtótermékek pályázhatnak amelyek rendelkeznek “nyomtatott és egyben internetes (online)” felülettel is. Ha a kiírásban “vagy” szerepelne az “és” helyett, akkor minden feltételnek megfelelne a minálunk is. Erről szólt a módosító indítványunk, amit a BFE-s képviselők nem támogattak.

Wittinghoff leplezi magát

„..De ez egy jó javaslat! Akkor holnap a mi Budaörs Fejlődéséért Egyesületünk is létrehoz egy internetes újságot, és mi is benyújtunk egy pályázatot. De nem fogunk ilyet tenni, mert nekünk van erkölcsi tartásunk. Azok a lapok, amelyek a Fidesz hírmondói, azok természetesen önmérsékletet tanúsíthatnának. A pályázati kiírás pedig azért így helyes szerintem, mert Budaörs város másokkal ellentétben nem azt teszi, hogy saját öntömjénező újságot tart fenn, amiben a polgármester átadja, a polgármester átvágja, a polgármester köszöntötte, és megsimogatta az ovisok buksiját dolgot tartalmaz (sajnos az önkormányzati újságok jelentős része ilyen), hanem az önkormányzati híreket igyekszik a helyi, egyébként írott médiában biztosítani…” W.T.

Ebből a hozzászólásból pontosan az látszik számomra, hogy itt nem szakmai, hanem politikai érdekek állnak a háttérben. A minálunk.hu nem Fideszes, csupán kritikus a mindenkori városvezetéssel szemben és nem cenzúrázható a polgármester kénye-kedve szerint.

Nyilvánvaló, hogy olyan újság ami most indulna el online felülettel, pláne, ha Fideszes lenne, nem kapna támogatást (már csak azért sem, mert a BFE-s többség dönt a pályázatokról), tehát ez a veszély nem fenyeget. De a városvezetés kínosan ügyel arra, hogy a minálunk.hu (ami nem most indult és nem is mondható Fideszesnek) még csak indulni se tudjon a pályázaton.

„saját öntömjénező újságot tart fenn, amiben a polgármester átadja, a polgármester átvágja, a polgármester köszöntötte, és megsimogatta az ovisok buksiját dolgot tartalmaz”

Wittinghoff szerepel

Wittinghoff szerepel Wittinghoff szerepel Wittinghoff szerepel Wittinghoff szerepel Wittinghoff szerepel Wittinghoff szerepel