A 100-adik bejegyzésem

A 100-adik bejegyzésem

  • Budaörs, Hitel
    Budaörsnek hitelre van szüksége?

Ez a bejegyzés a 100-adik bejegyzésem a február elején indult blogomban, ezért egy kis összefoglalóban ismertetem az eddig megjelent fontosabb témákat.

Kevesebb mint két hónap telt el a blog indulása óta, de már 100 bejegyzés született. Persze ennek az egyik oka, hogy igyekeztem minél több tartalommal megtölteni az oldalt. Videókkal, közösségi oldalakkal, közérdekű információkkal és eseményekkel is növeltem a bejegyzések számát, a komolyabb témák mellett.

A TOP 10 téma

Honfoglalás / Migránsok

1.Bakó Krisztina:Honfoglalás

Bakó Krisztina a február 24-ei ülésen a Fidesz-KDNP által előterjesztett “Elvi döntés a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról” című napirendnél, többek között a honfoglaló magyarokról fejtette ki véleményét amelyben loptak, csaltak, hazudtak, gyújtogattak és erőszakosak voltak a honfoglalók, majd a honfoglalást a bevándorláshoz hasonlította. Az elmondott beszéde nagy felháborodást keltett, többen lemondásra szólították fel, és még online petíció is indult ellene.

Bakó Krisztina: loptak, csaltak, hazudtak, gyújtogattak és erőszakosak voltak a honfoglalók

A BFE mentegeti Wittinghoff kedvencét?

Online petíció: Bakó Krisztina távozzon a közéletből!

A budaörsi Fidesz lemondásra szólítja fel Bakó Krisztinát

Elfelejtették meghívni Bakó Krisztinát?

Demokrácia Budaörsön2.Wittinghoff Tamás ülést vezet

Wittinghoff Tamás „demokratikus” ülésvezetéséről is készült pár bejegyzés. Videókkal szemléltetve, hogyan kell vezetni egy testületi ülést, hogyan kell elvenni a szót és figyelmeztetni az ellenzéket, ha teljes fölényben van a polgármester BFE-s csapata…

Így indult a költségvetés vitája

Wittinghoff: Megadom a szót, magamnak!

Budaörs, Hitel

3.Költségvetés, hitel

Elfogadásra került Budaörs Város 2016-évi költségvetése, ami egy nagy hitel felvételével fedezi a költségvetésből hiányzó fejlesztések forrásait. Több bejegyzést írtam a hitel kapcsán és részleteztem, hogy ez mennyibe is kerülne a városnak. A Fidesz-KDNP konzultációt kezdeményez Budaörs jövőjéről.

Fejenként 140 ezer forintot kéne visszafizetni…

2016-os költségvetési rendelettervezet

Budaörsnek hitelre van szüksége?

Városi konzultáció Budaörs jövőjéről

Migránsok Budaörsön

4.Migránshelyzet Budaörsön

A helyi MSZP elnökének már megváltozott a véleménye a bevándorlókról és már migránshelyzetről beszél a vele készült interjúban.

Pálfordulás Budaörsön is bevándorlás ügyben

A birodalom visszavág?

A Budaörsi MSZP elnökének megváltozott a véleménye a “migránsokról”.

minalunk.hu cenzúrázva

5.Média pályázat

Az idei pályázatokat is úgy írták ki, hogy a minálunk.hu helyi online hírportál még indulni se tudjon. Pályázatnak nevezik, de a tavalyi két nyertes sajtótermékre írták ki, hiszen a kritériumoknak más nem felel meg.

11 nem és 4 igen szavazattal elutasítva a Minálunk

A minálunk.hu idén sem pályázhat támogatásra!

szeret Budaörsön élni

6.Közvélemény-kutatás

Olyan közvélemény-kutatást rendelt meg Budaörs Város önkormányzata, amelynek a kérdéseiről nem tud tájékoztatást adni, hiszen azt a munkával megbízott cég saját maga állíthatta össze.

Elégedettségi felmérés 1,6 millió forintért BFE módra

Egyre gyanúsabbá válnak a közvélemény-kutatás körülményei

Nagy Sándor András március 15. Fidesz

7.Március 15.

A FIDESZ- Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt budaörsi szervezetei által tartott ide március 15-ei ünnepség a rossz idő ellenére is jól sikerült.

Nagy Sándor András ünnepi beszéde

Március 15-ei ünnepség Budaörsön (Városi TV riport)

kőhegyi kápolna tábla

8.Kátyú és rongálás

Bejegyzést írtam a kátyúzás meglepő budaörsi kivitelezéséről a lakótelepen és a kőhegyen tapasztalt rongálásokról is.

Innovatív kátyúzás Budaörsön

Miért kell rongálni?

9.Évértékelő BudaörsönÉvértékelő Nagy Sándor András

Nagyon jól sikerült az első budaörsi évértékelő! Telt ház előtt beszélt Nagy Sándor András a Jókai Mór művelődési központban a 2015-ös évről. Az eseményről több bejegyzés is született az oldalamon. Ezek közül a beszédet és az eseményről készült videót tartalmazó bejegyzéseket emelném ki.

Budaörsi évértékelő, Nagy Sándor András beszéde

Évértékelő, Nagy Sándor András beszéde (Videó)

10.Löfler DávidLöfler Dávid TV vita

A Budaörsi Városi televízió napirend után című műsorában vitáztam Bíró Gyula alpolgármesterrel a költségvetésről. A vitát megosztottam Wittinghoff Tamás facebook oldalán, de úgy tűnik az alpolgármesterével készült vita műsor tiltólistán van, így másnapra már törlésre is került.

Hozzászólását töröltük…

BVTV Napirend után

+1 ráadás.Matt Damon a városházán

Ráadásként az eddigi felsorolt kategóriákba nem sorolható cikkek közül ajánlanék párat. Írtam Matt Damon városházán tett látogatásáról, készítettem felelősség generátort Wittinghoff Tamásnak. Bakó Krisztina borostát akart növeszteni (nem sikerült neki) és NSA-ék már megcsinálták amit a városvezetés is igyekszik bepótolni.

Felelősség generátor Wittinghoff Tamásnak

Matt Damon a városházán

Bakó Krisztina borostát akart növeszteni?

NSA-ék már megcsinálták

Köszönet

Köszönöm a sok (pozitív) visszajelzést! Köszönöm a javaslatokat, téma ötleteket és minden egyéb megkeresést! Minden visszajelzés, vélemény, ötlet, nagyon sokat segít a bejegyzések összeállításában, témák kiválasztásában. Negatív visszajelzéseket nem nagyon kaptam, egyedül Laczik Zoltán a helyi MSZP elnöke fejezte ki nemtetszését, de az ilyen visszajelzéseket is szívesen fogadom, meg is osztottam.

Véleményeteket, visszajelzéseteket, javaslataitokat továbbra is köszönettel várom!

Üdvözlettel:

Löfler Dávid