Miért kell rongálni?

kőhegyi kápolna táblaA rongálás eredménye

Hétvégén a kőhegyi kápolnához látogattam, ahol a fent látható számomra elszomorító rongálás fogadott. Bár szerencsére (még) csak a táblát festették össze és nem a kápolnát, nagyon elszomorító és bosszantó, hogy vannak olyan emberek akik folyamatosan rongálják a város értékeit.

buszmegállóArról nem is beszélve, hogy sokszor hasznos információkat tartalmazó táblákat (például a buszmegállókba kihelyezett menetrendeket) is összefirkálnak, festékkel leöntenek. Ezzel nem csak a városképet rongálják meg, hanem külön bosszúságot okoznak a tájékozódni próbáló utasoknak, városlakóknak.

Bár Budaörsön viszonylag gyorsan helyreállításra kerülnek a frekventáltabb helyen lévő lefújt padok, a kiborított, leszakított kukák, megrongált táblák, elhajlított/leszakított korlátok vagy kitört buszmegálló üvegek, mégis gyakran találkozunk a teljesen értelmetlen rongálás eredményével.

Mit lehet tenni a rongálás ellen?

A legtöbb ilyen rongálás gyorsan és általában éjszaka történik. A rendőrség, polgárőrség, térfigyelőkamerák elrettentőek lehetnek, de nem lehet mindenhol kamera vagy rendőr. A lakosságnak is össze kell fognia, azaz nekünk is oda kell figyelnünk mi történik körülöttünk! Ha rongálást észlelünk ne hagyjuk tétlenül.

Pár kép a kőhegyi sétámról:

Mindenkinek ajánlom, hogy ha jó az idő, látogasson ki a kőhegyre! Nagyon szép a kilátás a városra és a kőhegyi kápolna is gyönyörű!

kőhegyi kápolna

Kőhegy