Nem jó a kép vagy a cím megosztáskor? Itt a megoldás!

Nem jó a kép vagy a cím megosztáskor? Itt a megoldás!

Téged is az őrületbe kerget mikor rossz képet „húz be” a Facebook a belinkelt oldaladról és az ördögnek sem tudod módosítani? (Elkezdesz új linken új bejegyzést írni, vagy kézzel teszed hozzá a képet megosztáskor?!) Kevesen tudják, pedig van rá egy nagyon egyszerű megoldás!

Amikor létrehozol egy bejegyzést, oldalt pl. a WordPressben és belinkeled Facebookra, akkor a Facebook elmenti a gyorsítótárába azt az előnézeti fotót, amit épp a bejegyzésedhez, oldaladhoz rendelve talál.

Ha viszont nem talál fotót a bejegyzésedben, vagy rossz fotót használtál kiemelt képként az oldaladhoz, akkor bizony az a fotó, vagy épp egy üres kép ragad benne a Facebook memóriájában.

Ilyenkor te hiába frissíted utólag az oldaladon, bejegyzésedben a fotót, megosztáskor továbbra is a rossz előnézeti fotót fogja behúzni a Facebook…

Mi a megoldás?

Van a Facebooknak egy olyan eszköze, amivel te magad, manuálisan ki tudod takarítani a memóriájából a rossz fotót!

Szimplán menj fel a https://developers.facebook.com/tools/debug/ oldalra, majd illeszd be az oldalad, bejegyzésed linkjét az ott található mezőbe és kattints a Debug gombra.

Ha ezzel megvagy, akkor a betöltődő oldalon kattints a Fetch new scrape information gombra és készen is vagy, nézd meg újra, hogy milyen képet húz be a Facebook előnézeti képként a megosztáskor.

Nem jó a kép vagy a cím megosztáskor? Itt a megoldás!

Másoljuk be a megosztani kívánt bejegyzés címét, kattintsunk a „Fetch new scrape information” gombra (néha többször is kell) és a bejegyzés címe, képe máris frissült!

Ugye mennyire egyszerű? Egy bosszúsággal kevesebb! Oszd meg, hogy másnak is könnyítsünk az életén!