A bölcsődei kisgyermeknevelők támogatása

Városi uszoda, sportcsarnok és strand - Budaörs

„A budaörsi bölcsődei kisgyermeknevelők uszoda és wellness bérlettel való támogatása 2016-ban” címmel adott be előterjesztést a Fidesz-KDNP frakciója.

Budaörs abban a szerencsés helyzetben van, hogy egy nem olyan régen épült uszodával és sportcsarnokkal rendelkezik, aminek fenntartásáról a város cége, a BTG kft. gondoskodik. A Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (BVUSS) jelenleg is kedvezményesen vehető igénybe budaörsi lakcímkártya felmutatásával a város lakosai számára. Sportolóink, sportegyesületeink  és az iskolások is ingyen vagy jelentős kedvezménnyel használhatják az uszodát valamint a sportcsarnokot. Ezen kedvezményezettek köréhez szeretnénk, ha csatlakozhatnának az Egyesített Bölcsődei Intézményben dolgozó kisgyermeknevelők, egy a Budaörs Városi Uszodában felhasználható 10 alkalmas, 3-3 órára szóló felnőtt úszó- és wellness bérlettel a 2016-os évben. A gyermekeinkért végzett áldozatos munkájuk elismeréseként.

Az előterjesztés

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Bizottság!

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, mint az Egyesített Bölcsődei Intézmények alapítója és irányítója mindig is szívén viselte a bölcsődei dolgozók munkahelyi körülményeit. A budaörsi Fidesz-KDNP frakció üdvözli a kormány azon döntését, hogy 2016. január 1-től a pedagógus-életpályamodellt kiterjesztették a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelőkre is. Ugyanakkor szükségesnek ítéljük, hogy Budaörs Város Önkormányzata helyben is ismerje el a bölcsődei nevelők gyermekeinkért végzett áldozatos munkáját és biztosítson minden az Egyesített Bölcsődei Intézményben dolgozó kisgyermeknevelőnek a Budaörs Városi Uszodában felhasználható 10 alkalmas, 3-3 órára szóló felnőtt úszó- és wellness bérletet a 2016-os évben.

Kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, támogassák javaslatunkat!

Határozati javaslat a Képviselő-testület részére:

  1. Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a budaörsi bölcsődei kisgyermeknevelők 10 alkalmas, 3-3 órára szóló uszoda és wellness bérlettel való támogatását a 2016-os évre a Budaörsi Városi Uszodában.
  2. Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy a költségvetési rendelet módosítását a soron következő testületi ülésre terjessze be.

A budaörsi bölcsődei kisgyermeknevelők uszoda és wellness bérlettel való támogatása 2016-ban A budaörsi bölcsődei kisgyermeknevelők uszoda és wellness bérlettel való támogatása 2016-ban