Azok pályáztak akikre kiírták a pályázatot…

Média pályázat Budaörs 2016

Budaörsön úgy írták ki a pályázatot a helyi sajtótermékek támogatására, hogy abból a városvezetés számára nem kívánatos szereplőket már a kiírásban kizárták. A pályázat kerete és az elnyerhető összeg már a kiírásban úgy lett megalapítva, hogy azt az előre borítékolható két nyertes pályázó pályázhassa meg.

Korábbi bejegyzéseimben már megírtam kik fognak pályázni és kik fognak nyerni. Most ez megtörtént és jól láthatóan minden halad a városvezetés által előre megtervezett útvonalon.

Mi értelme a pályázatnak, ha azt előre a nyertesekre írják ki?

Az idei pályázatkiírás eredménye előre borítékolható volt, hiszen csak két sajtótermék felel meg a kiírásnak. A keretösszegek és a pályázható összeg is úgy lett megállapítva, hogy azt a két tavalyi nyertes között tudják szétosztani. A két darab 6-6 milliós keretösszegű pályázatra, 3 millióig lehet pályázni. Így az eredmény: Budaörsi Napló: 3+3=6 millió, Budaörsi Infó 3+3=6 millió. Természetesen nem azzal van a baj, hogy ezek a sajtótermékek kapnak támogatást (!), hanem azzal a nevetséges pályázatnak aligha nevezhető eljárással, amiből a többi versenyzőt előre kizárták.

Előterjesztés, beszámolók

Az előterjesztés és a mellékletei megtekinthetőek: „Budaörsi hírek a helyi sajtóban” és az „Önkormányzati hírek a helyi sajtóban” c. pályázati felhívásokra beérkezett pályázatok elbírálása

A mellékletek között találjuk a két tavalyi (és idei) sajtótermék elszámolását is. Az elszámolásban a Budaörsi Napló számláiból kiderül, hogy a legtöbb hónapban csak háromezer példányszámban jelennek meg, ami egy majdnem harmincezres városban nem tűnik olyan soknak számomra. Tekintve, hogy a minálunk azért nem pályázhatott, mert nincs nyomtatott terméke, fontos tényező lehetne a példányszám is…

Kapcsolódó bejegyzések:

11 nem és 4 igen szavazattal elutasítva a Minálunk

A minálunk.hu idén sem pályázhat támogatásra!

Előterjesztés: Pályázati kiírások helyi hírek tartalomszolgáltatás nyújtására