Elvi állásfoglalás Bakó Krisztina kijelentése kapcsán

Bakó Krisztina Wittinghoff Tamás ajánlásávalBakó Krisztina Wittinghoff Tamás ajánlásával

A Fidesz-KDNP frakciója egy elvi állásfoglalást terjesztett a képviselő-testület elé, amelyben azt kéri, hogy Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete határolódjon el, Bakó Krisztina képviselő asszony, a magyarságra tett indokolatlanul bántó kijelentéseitől.

Bakó Krisztina a magyarságra tett indokolatlanul bántó kijelentései országszerte nagy felháborodást keltettek. Több országos média is foglalkozott az üggyel. Még online petíciók is indultak a lemondásáért. A budaörsi Fidesz is lemondásra szólította fel sajtóközleményében. De mindezek ellenére sem bocsánatkérés sem lemondás nem történt, leszámítva a képviselő asszony lesajnálkozását.

A Wittinghoff Tamás ajánlásával képviselői mandátumot szerzett Bakó Krisztinát a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE)  a történtek ellenére egy kiadott közleményben így védte meg: az Egyesület képviselői által elmondottak, álláspontunk szerint teljesen helytállóak.

A most előterjesztett elvi állásfoglalás világossá teszi, hogy a Budaörs Fejlődéséért Egyesület tovább mentegeti képviselőjét akit Wittinghoff Tamás ajánlott a képviselő-testületbe vagy elismeri a képviselő asszony felelősségét és elhatárolódik kijelentéseitől.

Az előterjesztés szövege:

Tárgy: Elvi állásfoglalás Bakó Krisztina képviselő asszony képviselő-testületi ülésen történt kijelentése kapcsán.

Tisztelt Képviselő-testület!

Bakó Krisztina a Budaörs Fejlődésért egyesület képviselője, Budaörs város február 24-ei képviselő-testületi ülésén hozzászólásában a következő kijelentést tette:

„…az 1000 évvel ezelőtt történtekre gondolnak, akkor Európában egy egészen messziről, Keletről, belső Ázsiából érkező, idegen kultúrájú, erőszakos nép végigdúlta Európát. Lopott, csalt, hazudott, gyújtogatott, mindent bevetett, majd még ráadásul földet is, azaz hont foglalt magának…” Jegyzőkönyv (részlet), Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2016. február 24-i üléséről.

A képviselő asszony városunk közéletéhez, valamint a KMISB elnökéhez méltatlan módon, indokolatlanul bántó kijelentésével súlyosan megsértette a magyarság méltóságát.

Ezért fontosnak tartjuk, hogy a képviselő-testület határozottan határolódjon el a képviselő asszony által tett kijelentésektől.

Határozati javaslat a Képviselő-testület részére:

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a következő elvi állásfoglalást fogadja el:

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete elhatárolódik Bakó Krisztina képviselő asszonynak a testület 2016. február 24-i ülésén a magyarságra tett indokolatlanul bántó kijelentéseitől.

Amikor még Wittinghoff Tamás büszkén ajánlotta Bakó Krisztinát

Bakó Krisztina Wittinghoff Tamás ajánlásával

Bakó Krisztina Wittinghoff Tamás ajánlásával

A megdöbbentő felszólalás

„… vagy ha az 1000 évvel ezelőtt történtekre gondolunk, akkor Európában egy egészen messziről, keletről, Belső-Ázsiából érkező idegen kultúrájú, erőszakos nép végigdúlta Európát, lopott, csalt, hazudott, gyújtogatott, mindent bevetett, majd még ráadásul még földet is, azaz hont foglalt magának.” Bakó Krisztina (BFE)