Az első bejelentés Budaörsről a járókelő.hu-n

Az első bejelentés Budaörsről a járókelő.hu-n

Az első bejelentés Budaörsről a járókelő.hu-n, egy levált járda menti falat fedő elem bejelentése volt, a templom térről. A járókelő.hu weboldala és a hozzá kapcsolódó mobilalkalmazás, egy valóban innovatív megoldás a közterületi problémák bejelentésére, ami összekapcsolja a városlakókat az önkormányzattal.

Az innováció nem vár a döntéshozókra, szónokokra, nagyvezérekre, polgármesterekre, fejlődést ígérő egyesületekre, az innováció utat tőr magának és így vagy úgy eléri városunkat is.

Hogyan működik?

Először is keressük fel a Járókelő weboldalt vagy töltsük le okos telefonunkra a Járókelő alkalmazást (elérhető Google Play és App Store-ból)

Bejelentés

A problémákat a főoldalon található Probléma bejelentése gomb segítségével küldhetjük el az oldalnak. Ehhez rövid címet és leírást kell adnunk az esetről. Nagyon fontos, hogy válasszunk kategóriát (pl. parkolók, kátyúk stb.) és a térkép segítségével adjuk meg a probléma helyét. Kép vagy képek feltöltésével jól szemléltethetjük a problémát.

Eredmény

A beküldött problémát az oldal adminisztrátorai áttekintik, ellenőrzik és megoldásához szükséges információkkal együtt továbbítják az illetékes önkormányzatnak. A bejelentés felkerül az oldalra és az önkormányzat vagy illetékes hatóság válaszáig, „válaszra várunk” állapotba kerül.

Az oldal működéséről részletes leírás itt érhető el: http://jarokelo.hu/how-it-works

A budaörsi bejelentéseket itt találjuk: http://jarokelo.hu/budaors/osszes

Miért hasznos?

Javaslom mindenkinek a járókelő használatát! Az így bejelentet hibák bárki számára elérhetőek, megtekinthetőek, számon kérhetőek. A bejelentések nagy nyilvánosságra kerülnek, ezzel is ösztönözve az önkormányzatot a probléma megoldására.

A bejelentésekről időnként én is beszámolok majd! Jelenleg csupán két budaörsi bejelentés van az oldalon.

Frissítés: Időközben kiderült, hogy Budaörs Város Önkormányzata együttműködik a járókelő oldallal. Tehát a bejelentéseket nagy valószínűség szerint az önkormányzat is komolyan veszi majd!

Az első bejelentés Budaörsről, a járókelő.hu-n