„Idők Jelei 2016” konferencia Budaörsön

"Idők Jelei 2016” konferencia Budaörsön

Az „Idők Jelei 2016” konferenciasorozat egyik állomása Budaörsön került megrendezésre 2016. május 31-én.

A konferencia a PostArt nagytermében került megrendezésre amit a rendkívül sok vendég meg is töltött. A megjelenteket a budaörsi KÉSZ csoport elnöke, Dr. Fejéregyházi Sándor köszöntötte. „Az Idők Jelei” című kiadvány kapcsán Gróh Gáspár irodalomtörténész és Balog Zoltán miniszter úr tartottak előadást. A konferencia kérdésekkel zárult.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, és a Professzorok Batthyány Köre 2015. október 30-án bemutatta „Az Idők Jelei” című kiadványt. A vitairat áttekintette a magyar társadalomban az elmúlt években lezajlott fejleményeket, és a jelenlegi kihívásokat. A kötet 16 területet fogott át (pl. család és demográfia, egészségügy, oktatás), és azt vizsgálta, hogy a mai Magyarországon melyek a fontos kérdések, és ezekre milyen, speciálisan keresztény válaszok adhatók.

Az anyag kedvező visszajelzéseket kapott mind a közvéleménytől, mind a sajtótól. A vitairat pozitív társadalmi fogadtatása miatt a készítők a munka folytatása mellett döntöttek, és az „Idők Jelei 2016” konferenciasorozat keretében bemutatják a kiadványt. A 10 állomásból álló rendezvény célja az anyag országos megismertetése, és a kiválasztott témákkal kapcsolatos társadalmi vita kezdeményezése. Ennek egyik állomása volt most Budaörs.

Az eseményről készült felvétel itt tekinthető meg: http://loflerdavid.hu/2016/06/idok-jelei-2016-konferencia-budaorson-video/

Korábbi eseménymeghívó