Kisgép szállt le az M1-M7-esen Budaörsnél

Kisgép szállt le az M1-M7-esen Budaörsnél

Kisgép szállt le az M1-M7-esen Budaörsnél, írja az Index, Origó és a Budaörsi Infó. A repülőgép az M1-M7-es fővárosból kifelé vezető oldalán, a 10-es kilométernél szállt le. A gép az autópálya felett kőrözött amit a rendőrök észleltek, majd a forgalom elterelés után rendőri felvezetéssel landolhatott a repülő. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

MTI: Leszállt egy kisrepülő az M1-M7-es autópályán

    Budapest, 2016. május 30., hétfő (MTI) – Leszállt egy Cessna kisrepülő hétfőn az M1-M7-es autópálya budapesti bevezető szakaszán – értesült az MTI. Az eset során nem sérült meg senki – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.
A BRFK azt írta, hogy a repülőgép az M1-M7-es fővárosból kifelé vezető oldalán, a 10-es kilométernél szállt le. A forgalmat rendőrök irányítják – tették hozzá.
Vályi Csongor, a budaörsi repülőtér vezetője az MTI-nek elmondta: a pilóta és utasa oktatórepülést hajtott végre, amelyre a budaörsi repülőtérről indultak. Az oktató a felszállás után úgy érezte, gyengül a hajtómű, ezért úgy döntött, kényszerleszállást hajt végre az autópályán. A művelet alatt nem sérült meg senki, az autópályán haladó autók és a repülőgép sem – közölte.
Tájékoztatása szerint a pilótáknak azt tanítják: ha a gép még repül, de már nem irányítható, azaz nincs vonóerő, akkor kényszerleszállást kell végrehajtani egy arra alkalmas területen – mondta. Ebben az esetben az autópálya volt a létező legjobb megoldás – fűzte hozzá.

A Blikknek egy olvasója küldte el azt a videót, amit autóban ülve készített a kényszerleszállásról: