Mi folyik Budaörsön?

Mi folyik Budaörsön?Mi folyik Budaörsön?

Bombariadók, tűzesetek, lopások, szinte minden napra jut valami komolyabb bűncselekmény Budaörsön. De miért? Mi folyik Budaörsön?

Bombariadók

A budaörsi áruházakban (legtöbbször a budaörsi Auchanban) rendszeressé váltak a bombariadók. Már meg sem lepődünk, ha rendőröket látunk a bejáratnál. „biztos megint bombariadó van” gondoljuk magunkban és már kérdezősködés nélkül fordulunk is vissza. Az országos média is több alkalommal foglalkozott már a budaörsi bombariadókkal. (index, nlcafe, népszavaBudaörsi Infó, hirado.hu,  stb. sorolhatnánk)

Tűzesetek

A Frankhegyi házak sorra gyulladnak ki, a médiában már budaörsi „Rém„-ként nevezett (feltételezhetően) gyújtogatónak köszönhetően. Ezek a tűzesetek azért is jelentenek komoly problémát mert nehezen megközelíthetőek és oltóvíz (mint ahogy ivóvíz) nincs a hegyen. Nehogy a helyi lakosok a tűzcsapra rákössenek, ezek sem kerültek kiépítésre. Ezért külön vízszállító autóval kell az oltóvizet is biztosítani, ami tovább nehezíti az oltást. Sokakban felmerül, hogy az ilyen tűzesetekkor az egész város veszélyben van, hiszen ha a hegyen elszabadul a tűz az a város felé terjedhet.. De ez reméljük nem történik meg!
„Van, hogy három házat is felgyújt a budaörsi rém” írja az origó.

LakosságArra várok, hogy elkapják végre azt, aki a bombariadóval szórakozik!

A lakosság is döbbenten követi az eseményeket. Sokan nem értik mi történt a békés, nyugodt és általuk nagyon szeretett városukkal. A bombariadókról, tűzesetekről megjelenő cikkek többségéhez sokan hozzászólnak és megosztják a közösségi oldalakon. Az utóbbi napokban egy csontvázat ábrázoló kép is megjelent az egyik közösségi oldalon „Budaörsi vagyok” „Arra várok, hogy elkapják végre azt, aki a bombariadóval szórakozik!” felirattal.

A kép szerzője a következő hozzászólást tette a képe alá:

Én vagyok a kép készítője. Nem is igazán viccnek szántam, talán inkább a tehetetlenség miatt érzett csalódottságom ihlette. Rendszeres vásárló vagyok az áruházban, de már lassan ott tartok, hogy nem merek bemenni. Remélem mielőbb megoldódik ez a mindenki számára kellemetlen helyzet!

TOP 5

A femcafe.hu „Ez Magyarország 5 legveszélyesebb városa? Megdöbbentő eredmények” címmel jelentetett meg cikket, melyben Budaörs a negyedik legveszélyesebb városként szerepelt. A cikk futótűzként terjedt a közösségi oldalakon. Bár Wittinghoff Tamás igyekezett a megosztások alatt magyarázkodni:

„S a statisztikát a kereskedelmi zsebelések rontják.”

„…az áruházi lopások, a parkolókban történt bűncselekmények mellett a városban a helyzet egyáltalán nem veszélyes…”

De a lakók többségét ezek a magyarázatok egyáltalán nem nyugtatják meg…

A városvezetés

A városvezetés az esetek többségében igyekszik tudomást sem venni a történtekről, de amikor már túl nagy a nyomás előjönnek az elkeserítő és szánalmas magyarázatokkal. Mint például az áruházi lopásokkal, amikkel a budaörsi statisztikát próbálják indokolni. Bár a hatalmas iparűzési adóbevételt szépen feléli a város, az áruházi lopások és bűncselekmények már nem a város problémái?

Amióta a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelentős  többséget szerzett a képviselő-testületben, az egyik polgárőregyesüket nem kap támogatást. Ezt azzal is magyarázzák, hogy egy városban egy polgárőrségre van szükség..

A budaörsi Fidesz-KDNP több előterjesztést is benyújtott a város közbiztonságának növelésére (térfigyelő kamerák a frankhegyen, templomtéren, polgárőrség támogatása), de ezeket az előterjesztéseket a városvezetés többségében napirendre sem vette.

Mossák kezüket a BFE-s képviselők

Mossák kezüket a BFE-s képviselők