Miért nem nyílik meg a fizikoterápiás központ Budaörsön?

Miért nem nyílik meg a fizikoterápiás központ Budaörsön?

Nagy Sándor András a budaörsi Fidesz elnöke és a Fidesz-KDNP frakció két képviselője bejárással egybekötött sajtótájékoztatón vettek részt az új fizikoterápiás központnál.

Nagy Sándor András, a helyi Fidesz elnöke  a sajtótájékoztatón elmondta, hogy április elején kellett volna megnyílnia a fizikoterápiás központnak, és a mai bejárás célja, hogy kiderüljön, hogy ez miért nem történt meg.

Sok pletyka kering a városban, mi szerettünk volna a helyszínen meggyőződni arról, hogy mi az igazság. Eljöttünk, és azt látjuk, hogy a fizikoterápiás központ készen áll. Szeretnénk, ha a városvezetés megnyugtatná a budaörsieket, hogy nincs válságban a budaörsi egészségügyi ellátás és megtesz mindent annak érdekében, hogy megnyílhasson minél előbb a központ. Politikai oldaltól függetlenül mindenkinek az a közös érdeke, hogy minél magasabb színvonalú betegellátás lehessen Budaörsön. – mondta Nagy Sándor András

Az elkészült központ valóban szép és modern eszközökkel felszerelt. Bízunk benne, hogy nem hiába jött létre és hamarosan megnyithatja kapuit. De a bejárás után a sajtóból újabb aggasztó részletekről értesültünk.

Dr. Gamal Eldin Mohamed egy sajtóközleményben így indokolta a központ nyitásának elhalasztását:

A Budaörs Város Önkormányzata 2001. április 17-én Feladat-átadási szerződést kötött az Europ-Med Kft-vel a Budaörsi Egészségügyi Központ műköttetésére, az egészségügyi feladatok ellátására 20 éves időtartamra.

Az „Europ-Med” Kft-nek két ügyvezetője volt 2016. március 16-ig: Dr. Kovács Attila és Dr. Gamal Eldin Mohamed.

Az Europ-Med Kft. gazdasági ügyeit és szerződéskötéseit döntő részben Dr. Kovács Attila végezte, aki a társaság 75%-os tulajdonosa is.

Az „Europ-Med” Kft-vel a Dr. Kovács Attila tulajdonában is álló gazdasági társaságok olyan szerződéseket kötöttek, amelyek jelentős kárt okoztak az Europ-Med Kft-nek. Általában a szerződéseket mindkét szerződő cég nevében Dr. Kovács Attila írta alá.

Ezeket a szerződéseket Dr. Gamal Eldin Mohamed nem hagyta jóvá, az Europ-Med Kft. taggyűlése pedig nem tárgyalta meg azokat és nem is hagyta jóvá.

2012 és 2016. február 28 közötti időszakban több mint 350.000.000.- Ft-ot meghaladó – az „Europ-Med” Kft. sérelmére elkövetett – tényleges károkozást állapított meg egy belső vizsgálat.

A sajtóközleményben elhangzó súlyos vádakból ítélve ez az ügy még nem vett megnyugtató irányt. Reméljük, hogy ez a helyzet a későbbiekben nem veszélyezteti a budaörsi betegellátást is.

Miért nem nyílik meg a fizikoterápiás központ Budaörsön?