Minden gyermek születése után egy új fával is gazdagodna Budaörs

Minden gyermek születése után egy új fával is gazdagodna BudaörsMinden gyermek születése után egy új fával is gazdagodna Budaörs

A budaörsi Fidesz-KDNP frakció előterjesztést nyújtott be a Fatestvér programhoz való csatlakozás kezdeményezésére Budaörsön. A program lényege, hogy minden kisgyermek születését egy őshonos facsemete elültetésével ünnepeljük meg.

A budaörsi képviselő-testület május 25-ei ülésén dönthet a Fatestvér programhoz való csatlakozásról, melynek keretében minden budaörsi kisgyermek születésekor a város lehetőséget biztosítana a szülőknek egy őshonos facsemete ültetésére.

Szabó Marcel a Jövő Nemzedékek Szószólója indítottan el a Fatestvér programot, a „Fák Nemzetünk Jövő Generációiért” országos faültetési kezdeményezés keretében.

A program további célja a természet védelme mellett, erősíteni a gyermekek természet és szülőhely iránti szeretetét, a nemzedékek közötti szolidaritást, valamint, hogy gyakorlatba ültesse a hosszútávú gondolkodás és a társadalmi egyenlőség gondolatát.

A Program egyedülálló jellegét az adja, hogy valamennyi, Magyarországon egy adott időszakban született gyermekek születési idejét ténylegesen az elültetett fákhoz kapcsolja, így a gyermekek és családjaik bármikor visszatérhetnek saját, illetve rokonaik fájához. A nemzettudat erősítésén túl így a Program további célja a gyermekek lokálpatriotizmusának, társadalmi összetartozásának erősítése.

A Fatestvér Program megvalósítása elsődlegesen önkéntességre alapoz, ugyanakkor kiemelt célja, hogy önkéntes részvétel hiányában is biztosítsa valamennyi, egy adott évben született kisgyermek számára egy fa elültetését. Ezek az ültetések a Nemzeti Parkok területén valósulhatnának meg, és későbbiekben lehetőséget biztosíthatnak arra is, hogy a felcseperedő kisgyermekek iskolai tanulmányaik alatt szervezetten juthassanak el hazánk természetvédelmi értékeinek őrzőihez, a nemzeti Parkok területére. A minden magyar újszülött számára ültetett fa évente hozzávetőlegesen kilencven-ezer facsemete elültetését jelentheti országszerte.

Bízunk abban, hogy Budaörs Képviselő-testületének képviselői támogatni fogják a Fidesz-KDNP frakciójának előterjesztését!

Ez előterjesztés itt tekinthető meg: Budaörs Város csatlakozása a Fatestvér programhoz

Frissítés: Wittinghoff és csapata nem támogatta az előterjesztést.

Hiába terjesztettük elő a fatestvér programhoz való csatlakozást, a BFE politikai okokból nem akart az országos programhoz csatlakozni és mindenáron saját, budaörsi faültetési programot szorgalmazott.

Kapcsolódó bejegyzések:

Az új budaörsi faültetési program…

Bugyi községben ültettek fákat, mert Budaörsön nem találtak pótlásra alkalmas területet

Kapcsolódó linkek:

Csecsemők változtathatják zölddé a magyar városokat