Rossz minőségű fénymásolt mellékletek 2016-ban?

Rossz minőségű fénymásolt előterjesztések 2016-ban?

Budaörs az Innovatív város, „InnovaCity”, de ez nem látszik a rossz minőségű fénymásolt előterjesztések mellékleteiben 2016-ban! Hogy képes egy ilyen gazdag város önkormányzata 2016-ban, a színes elektronikus formában elérhető dokumentumokból feket-fehér fénymásolatokat készíteni?

Elképzelt beszélgetés a hivatalban:

-Megjött a beszámoló?

-Igen, 200 oldalas színes képeket tartalmazó 5 megás doc fájl, mi legyen vele?

-Nyomtasd ki fekete-fehérben, de a minőséget vedd lejjebb, majd szkenneld be pdf-be és töltsd fel a képviselői rendszerre!

-Alig olvasható és 20 megás nagy fájl lett, az nem baj?

-Dehogy, mindig így szoktuk csinálni!


Fénymásológép

Annak ellenére, hogy 2016-ot írunk és Budaörs büszkén hirdeti, hogy milyen fejlett, innovatív és gazdag város, az előterjesztések anyagai még mindig fekete-fehér fénymásolat minőségben kerülnek rögzítésre. Bizonyos előterjesztések esetében az aláírások megléte miatt még akár indokolt is lehet ez az eljárás, de a több oldalas, színes képeket is tartalmazó dokumentumoknál teljesen értelmetlen a digitális anyag kinyomtatása és újra beolvasása rossz minőségben!

Akkor mégis miért így csinálják?

Hiszen 2016-ban már nem kézzel vagy írógéppel papír alapon kerülnek benyújtásra az anyagok, hogy azokat be kelljen újra olvasni. Így a fölösleges papír pazarlás kérdése is felmerül. De a legnagyobb probléma dokumentumok minőségnek a jelentős romlása. Továbbá a dokumentum mérete a rosszabb minőség ellenére növekszik, hiszen az egész dokumentum, még a szöveges részek is képként kerülnek mentésre.

Nézegessen borzalmas minőségű 2016-os előterjesztéseket!

  • Rossz minőségű fénymásolt előterjesztések 2016-ban?
    A Budaörsi Rendőrkapitányság épülete

Az előterjesztések megtekinthetőek év és ülés szerint listázva itt:  http://www.hatarozatok.hu/publikacio/45dc84fa9294886b3fa8863eb3b2818f