Wittinghoffnak címzett interpellációk

Autóbérlés közpénzen milliókért.

Wittinghoffnak címzett interpellációkat nyújtott be a Fidesz-KDNP frakciója a május 25-ei képviselő-testületi ülésen. Gáspár Béla „Polgárőrség támogatása” címen, Löfler Dávid „Autóbérlés közpénzen milliókért” címen nyújtott be interpellációt Wittinghoff Tamásnak címezve.

A Törökugrató polgárőrség 2015-ben nem kapott támogatást és valószínűleg idén sem fog támogatásban részesülni, ugyanis a városvezetés csupán egy polgárőrséget hajlandó támogatni.

Gáspár Béla: Polgárőrség támogatása

Tisztelt Polgármester Úr!

A Törökugrató polgárőrség nem kapta meg a 2015-évi támogatását és félő, hogy idén sem jutnak önkormányzati támogatáshoz.

Annak ellenére, hogy a Budaörsi Rendőrkapitányság 2015-évi beszámolójában a Törökugrató polgárőrséggel való jó együttműködés egyértelműen említésre került.

Pénteken a rendőrség komoly erőkkel, a polgárőrség és egy százfős nyomozócsoport bevonásával, nagy nehezen elkapta a 49 tűzesettel és 11 bombafenyegetéssel gyanúsított 22 éves fiatalembert.

Kérdésem, hogy miért nem támogatjuk a korábbi évekhez hasonlóan a Törökugrató polgárőrség munkáját?

Növelve a közbiztonságot és segítve a rendőrség munkáját?

***

Az átlátszó.hu weboldalon keresztül kikért adatokból kiderült, hogy a városvezetés közpénzen 2,7 millióért autót bérelt alpolgármestereinek, annak ellenére, hogy 2015 a megszorítások éve volt…

Löfler Dávid: Autóbérlés közpénzen milliókért.

Tisztelt Polgármester Úr!

Az átlátszó.hu weboldalon keresztül kikért „polgármester, alpolgármesterek dologi kiadásai” című 6,5 millió forintos költségvetési sor elszámolásában, autómosáson és tankoláson felül található 2,7 millió forint értékben autóbérlés.

Kérdésem, mi indokolta, hogy ekkora összegért, 2,7 millióért, közpénzen a város autót béreljen az alpolgármestereinek?

Tudtommal, több gépjárművel rendelkezik az önkormányzat és az új alpolgármesteri autók is megrendelésre kerültek, mégis jelentős összeget költött autóbérlésre a hivatal.

Ezt mivel indokolja?

Mivel írásos választ nem kapunk (ezt Wittinghoff az ülésen kijelentette), a képviselő-testületi ülésről készült felvételekből mutatjuk majd be a válaszokat, amint a videóanyag feltöltésre kerül!