Extrém bicikliút Budaörsön a Kertész utcában

Extrém bicikliút a Kertész utcábanExtrém bicikliút Budaörsön a Kertész utcában

Extrém bicikliút található a Kertész utcában Budaörsön. A régóta felújításra váró utca, kátyúkkal és fekvőrendőrökkel várja a biciklizni vágyókat.

A Kertész utca egyik lakójával találkoztam, akivel bejártuk az utcát és a környékét. Ez az utca (is) régóta felújításra vár. Az útburkolat a rengeteg toldozgatás-foltozgatásnak köszönhetően teljesen egyenletlen. Az utca vízelvezetésével komoly gondok vannak, mivel az útnak nincs lejtése. Bár pár éve készült egy vízelvezető árok (ami már legalább a lakók kérésére néhol kikerüli a póznákat) nem vezet sehova, nincs lejtése. Még „szerencse”, hogy az erősen repedezett útfelület, idővel átereszti és beszívja a felgyülemlett esővizet.

Ezen az utcán vezet keresztül, Budaörs egyik bicikliútja, aminek felfestése is nagyon megkopott! Kátyúk, fekvőrendőrök, egyenletlen útfelület és megoldatlan vízelvezetés vár a biciklizőkre. Egy mountain bike és váltóruha segítségével akár élvezetes is lehet ezen a terepen biciklizni, de városi bringával, eső után, elég extrém élményt nyújt.

Képgaléria

  • Kertész utca
    "Vízelvezető" árok

A környék látványosságai

Az Alsóhatár utcában található pózna erdő kerülgetése nem csak a mobilozó fiatalokat ösztönzi nagyobb figyelemre, de kihívás elé állítja a babakocsis kismamákat is. A járdán való biciklizést garantáltan megakadályozza, nem beszélve a hatalmas járdaszegélyekről, amiket kevés városi bicikli viselne el maradandó sérülések nélkül.

Alsóhatár utca, pózna erdő

Alsóhatár utca, pózna erdő

A végére egy kis „pozitívum”: A képen jól látszik, hogy a járda egyik oldalán rámpát építettek a magas járdaszegély miatt, de a járda folytatására már csak egy oszlop került, (jelenleg törött tükörrel) de az is a járda közepére… Ez az akadálymentesítés, Budaörsön, 2016-ban?

Akadálymentesítés, Budaörsön, 2016-ban

Akadálymentesítés, Budaörsön, 2016-ban

Köszönöm a bejárást a lakóknak! Bízom benne, hogy tudunk javítani a helyzeten!