„gyerekeid iskolája, igazgatója gyáva féreg” – Wittinghoff Tamás és a gyűlöletkeltő nyomásgyakorlás

Wittinghoff Tamás és a gyűlöletkeltő nyomásgyakorlás

Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere, 5 ezres komoly aktivitással rendelkező közösségi profilján sajnálkozott, hogy gyermekei iskolája egyedüliként nem csatlakozik a budaörsi pedagógus demonstrációhoz.

Nyomásgyakorlás

A bejegyzés Budaörs polgármesterétől egy budaörsi intézmény kapcsán számomra nyomásgyakorlásnak tűnik, amiről a Pesti Srácok.hu be is számolt még februárban. Wittinghoff Tamás 5 ezres komoly aktivitással rendelkező facebook profilján megosztotta a demonstrációról szóló cikket a következő szöveggel: „Úgy látom, egyedül gyermekeim iskolája nem csatlakozik. Szomorú…”.

Wittinghoff Tamás facebook oldala

Wittinghoff Tamás facebook oldala

Miután az 1-es iskola is csatlakozott a demonstrációhoz, Wittinghoff Tamás ugyan módosította a bejegyzését, de bocsánatot nem kért…

Gyűlöletkeltés

De ami a megosztás után történt, az véleményem szerint túlmegy minden határon és a gyűlöletkeltés iskolapéldája. A hozzászólok elkezdték minősíteni az iskola vezetőjét, elszabadultak az indulatok… Mit csinált Wittinghoff Tamás mikor látta, hogy elszabadulnak az indulatok? Lelkesen írogatott saját bejegyzéséhez.

Az egyik hozzászóló a következőt írta:

„Nem, Tamás, nemcsak a te gyerekeid iskolája, igazgatója gyáva féreg. Én is tudok egyet.”

Mit válaszolt Wittinghoff Tamás? Megvédte az iskolát és az igazgatóját? Kikérte magának ezt a hangnemet? Törölte a hozzászólást? Fegyelmezte a hozzászólott? NEM! Csupán a következőt válaszolta:

„nem fogalmaznék ilyen szigorúan” -W.T.

Wittinghoff Tamás facebook oldala

Hozzászólások a megosztás alatt

Mindez persze csak Budaörsön történhet meg ma Magyarországon, ahol a liberális „független” Wittinghoff Tamás és csapata teljes többségben irányítják a várost, a demokrácia írott és íratlan szabályait is sárba tiporva, semmilyen módszertől meg nem riadva.

„Közép- és Kelet-Európa politikai életére a politikusnak egy sajátos típusa vált jellemzővé: a hamis realista típusa. E típusnak, mely hol arisztokratikus környezetből ereszkedett le, hol népképviseleti, demokratikus erők szárnyán emelkedett fel a politikába, kétségtelen tehetség mellett bizonyos ravaszság és bizonyos erőszakosság volt a jellemzője, ami kiválóan alkalmassá tette arra, hogy a demokrácia meghamisításának, a demokratikus formák között folyó antidemokratikus kormányzásnak vagy valamely erőszakos politikai álkonstrukciónak a kezelőivé és letéteményeseivé váljon.” Bibó István – A kelet-európai kisállamok nyomorúsága (1946)