Ingyen WiFi, Internet Budaörsön

Ingyen WiFi Budaörsön

Ingyenes WiFi kiépítésére (elsősorban buszmegállókban) 3 millió forintot különített el Budaörs város önkormányzata. Jelenleg a szolgáltatókkal folyik az egyeztetés az ingyenes internet hozzáférés kiépítéséről.

Az internet fontos és nélkülözhetetlen eleme lett a minden napi kommunikációnak. Korábban e-pontok, internetes kávézók, számítógépekkel felszerelve várták azokat, akiknek valamilyen oknál fogva internet hozzáférésre volt szükségük. A vezeték nélküli internetkapcsolat (WiFi) és a mobil eszközök elterjedésének köszönhetően azonban a kihelyezett számítógépeket már csak kevés helyen találunk. WiFi lehetőséget viszont egyre több helyen, amire hordozható számítógépünkkel vagy okos telefonunkkal csatlakozhatunk.

Nem késő?

Ma már egyre többen rendelkeznek mobilinternettel, a szolgáltatás ára jelentősen csökkent az utóbbi időben és a legtöbb előfizetés mellé jár valamennyi adatforgalom. WiFi lehetőséggel is találkozunk bármelyik vendéglátóhelyen vagy utazás közben. Az internet szolgáltatók közül is többen meghirdették az ingyenes WiFi szolgáltatást. Felmerül a kérdés, hogy mire kiépül a budaörsi ingyen WiFi hálózat, lesz-e még rá szükség és megéri-e fenntartani, ha a szolgáltatók ingyen is biztosítják?

Wi-Fi, a Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Wi-Fi (WiFi, Wifi vagy wifi), az IEEE által kifejlesztett vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációt (WLAN) megvalósító, széleskörűen elterjedt szabvány (IEEE 802.11)[1] népszerű neve. A Wi-Fi, az elterjedt nézetekkel szemben, nem az angol Wireless Fidelity kifejezésnek a rövidítése. Az elnevezést egy marketingcég találta ki játékosan utalva a Hi-Fi/hifi szóra, és csak később és átmenetileg igyekeztek rövidítésként feloldani és úgy reklámozni.