Kormányellenes feladatokat kaptak a MOME-n, aminek Budaörs is stratégiai partnere lett!?

Kormányellenes feladatokat kaptak a MOME-n, hamarosan Budaörsön is?

Kormányellenes feladatokat kaptak a MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) hallgatói. Miközben Bakó Krisztina nemrég jelentette be a sajtóban, hogy Budaörs stratégiai megállapodás kötött egy tudásközpontról a (Vajon melyik egyetemmel?) MOME-vel (Micsoda véletlen)…

„Különös, a szerencsésen kimúlt SZDSZ ideológiáját idéző feladatot adott hallgatóinak Vörös Miklós, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa. Társadalmi alapismeretek tantárgyból a hallgatóknak a bűnbakképzés stratégiájáról kellett írniuk, amihez a tanár úr példákat kért a második és harmadik Orbán-kormány idejéből.”írta meg a Demokrata az „SZDSZ-es tempó a MOME-n” című cikkében.

„Egyetem is lesz a városunkban?” – írta meg a Budaörsi Napló, Bakó Krisztinával készült riportjában. A cikk szerint a megállapodást maga Bakó Krisztina (BFE-s képviselő) készítette elő. A „Most miért pont a MOME?” kérdésre a válasz így kezdődik: „Szinte törvényszerű volt a kapcsolódás…„. Bár a folytatásban az Illyés gimnázium animációs művészeti képzéséről van szó, sokakban felmerülhet, (főleg a napvilágot látott feladat után), hogy ennek politikai okai is lehetnek.

Bakó Krisztinát a Fidesz és a Jobbik is lemondásra szólította fel, a Közoktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöki posztjáról, miután indokolatlanul bántó kijelentéseket tett (loptak, csaltak, hazudtak, gyújtogattak és erőszakosak voltak a honfoglalók) a honfoglalás kapcsán. A történtek óta az önkormányzati támogatásban részesülő budaörsi média, különböző témák kapcsán igyekszik feledtetni a lakossággal a képviselő asszony botrányos kijelentéseit.

Ez volt a hallgatók feladata:

„TÁRSADALMI ALAPISMERETEK

2016 tavasza

3. kutatási és fogalmazási feladat: A bűnbakkeresés és kirekesztés államosítása

Az elmúlt hat évben sokak szerint a kormányzati kommunikáció központi stratégiájává vált, hogy különböző társadalmi csoportokat, rétegeket, kisebbségeket az ország bajainak forrásaként vagy valamely kormányzati politikai elképzelés kerékkötőiként állítottak be, neveztek meg.

Ebben az utolsó kutatási és fogalmazási feladatban tárják fel, mely csoportot, mikor és milyen érveléssel támadott meg a kormány, illetve a kormányközeli nyomtatott és elektronikus sajtó. Gondolhatnak itt az olyan „ellenfelekre” mint a „kommunisták”, a „cigányok”, a „hajléktalanok”, a „jogvédők”, a „civilek”, a „nők”, a „migránsok” vagy legújabban a „zsidók” és a „nyugdíjasok”.

A dolgozatuk három részből álljon, ezeket jól különítsék is el egymástól:

(1) A bűnbakképzés stratégiája, mások hibáztatásának szociálpszichológiai okai, illetve ezek állami szintre emelésének történeti előképei – mikor milyen következményekkel járt, ha egy kormány megnevezte az állam, a nép ellenségeit és szóban vagy tettekkel kirekesztette azokat? (Két hosszabb szociálpszichológiai, illetve történeti bekezdés most elég lesz)

(2) Konkrét példák felsorolása a második és a harmadik Orbán-kormány (2010–2014, illetve 2010–2016) idejéből: mikor melyik csoporttal szemben milyen kampány folyt, a politikai marketing milyen eszközeivel és milyen konkrét intézkedésekhez vezetett? (A felsorolt és elemzett példák függvényében ez lesz valószínűleg a leghosszabb szakasz)

(3) Mit tesz vagy tenne ön személy szerint azért, hogy a bűnbakképzés és a kirekesztés állami szintű stratégiája ne érje el célját? Milyen felvilágosító ellenkampányötletek jutnak eszébe?

Felhívom a figyelmüket, hogy nem különböző, az interneten található szakszövegek kritikátlan bemásolása a feladat, hanem az önálló elgondolkodás és a fogalmazás önálló megírása.

Terjedelem és formátum: kettő sűrűn írt oldal, 4500–5000 karakter (pl. 12pt Cambria, szimpla sörköz), Word dokumentum (adminisztratív okok miatt a *.doc vagy *.docx kiterjesztésű fájlokat fogadom el és a *.pdf vagy *.odt kiterjesztésűeket nem)

Leadás: elektronikus formában a *** címre

Végső leadási határidő: 2016. május 31. kedd este 10.00 óra (22.00)

Budapest, 2016. május 23.

Vörös Miklós

A kurzussal kapcsolatos levelek e-mail címe: ***”

Forrás: Demokrata

A feladatot a megjelent cikk után törölték és már nem számít bele a félévi hallgatói munka értékelésébe.

SZDSZ-es tempó a MOME-n

SZDSZ-es tempó a MOME-n

MI A MOME?