Migráció és iszlamista radikalizálódás – Sántha Hanga előadása

Migráció és iszlamista radikalizálódás - Sántha Hanga előadása

Migráció és iszlamista radikalizálódás – Sántha Hanga előadása. Az Újbudai Polgárok Egyesületének vendége Sántha Hanga lesz, június 29-én, szerdán 18 órától a Budafoki út 9-11. szám alatti helyiségben.

Az Újbudai Polgárok Egyesületének vendége Sántha Hanga lesz június 29-én, szerdán 18 órától a Budafoki út 9-11. szám alatti helyiségben, vendégükkel Cseke Mátyás beszélget. Sántha Hanga, a svéd igazságügyi minisztérium alkalmazottjaként a kormány szélsőséges mozgalmakat megelőző stratégia kidolgozásával és implementálásával foglalkozott, szakterülete az iszlamista radikalizálódás.

Jelenleg a Migrációkutató Intézet vezető kutatója Budapesten. Kutatási területe a nemzetközi migráció biztonságpolitikai vetületei, ezen belül főként a terrorizmus, az iszlamista indíttatású radikalizálódás és az embercsempészet.

Előadásából megismerhetjük a svéd migrációs helyzetet, és képet kaphatunk az Európa fele irányuló migráció napi aktualitásairól, úgy a magyarországi menedékkérőkről, a nyugat-balkáni határlezárásokról, mint a török menekültügyi rendszer jelenlegi állapotáról is, ahol nemrégiben járt.

Az előadás ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Időpont: 2016.06.29. 18:00

Helyszín: 1111 Budapest,  Budafoki út 9-11.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1034719346596450/