„Plusz egy multi, mínusz egy hektár erdő!” Immochan-Bauhaus projekt?

„Plusz egy multi, mínusz egy hektár erdő!” Immochan-Bauhaus projekt?„Plusz egy multi, mínusz egy hektár erdő!” Immochan-Bauhaus projekt?

„Plusz egy multi, mínusz egy hektár erdő!” Immochan-Bauhaus projekt ellen gyűjtenek aláírást a Baross utca lakói, akiknek nem a fejlesztéssel, hanem annak helyszínével van kifogásuk. Nem szeretnék, ha kivágnák a fákat és növelnék az amúgy is jelentős forgalmat a környékükön.

Fantomterv

„fantomterv” – műholdkép

Az Auchan, IKEA, Decathlon után található, jelenleg beépítetlen erdős terület lehet a következő áldozata a budaörsi multik terjeszkedésének. Egy fantomterv is előkerült, amit ugyan még nem erősítettek meg, de a lakosságot aggodalommal tölti el. A terven láthatóak a környező utcák, házak, és a geológiai vizsgálatok, fúrások helyei, megegyeznek a területen látható természetrombolás nyomaival – mondják a lakosok.

„Plusz egy multi, mínusz egy hektár erdő!” Immochan-Bauhaus projekt?

Erdőtérkép http://erdoterkep.nebih.gov.hu/

Csak reménykedhetünk, hogy nem született még ígéret vagy alku valamelyik háttértárgyaláson a városvezetés részéről és mindenki belátja, hogy nem ez a megmaradt kis zöld felület a legjobb helyszín, egy újabb, nagy beruházás számára.

Online Petíció

Az online petíció itt érhető el: http://www.peticiok.com/mentsuk_meg_a_fakat_a_tarvagastol, szövege változatlanul itt olvasható:

Mentsük meg a fákat a tarvágástól!
Tisztelt Állampolgár!  

Plusz egy multi, mínusz egy hektár erdő!

A segítségüket és támogatásukat szeretnénk kérni egy számunkra  – és minden felelősen gondolkodó magyar állampolgár számára – fontos környezetvédelmi ügyben!

Mentsük meg Budaörs fáit a tarvágástól!

Életünk része a fejlődés a változás, de nagyon fontos, hogy a megfelelő egyensúlyt megtartsuk, mert e nélkül élhetetlen lesz környezetünk és embertelenek a körülményeink.

A multinacionális cégek megjelenése törvényszerű egy olyan adottságokkal rendelkező területen mint Budaörs. A kereskedelmi és iparterületek nagy része beépült így a területen igen nagy a vállalatok ökológiai lábnyoma. Ennek megvannak az előnyei, mivel a város szépen fejlődött az elmúlt időszakban, de vannak a lakosságnak tűréshatárai, amit sajnos sokszor nem vesznek figyelembe.

Petíciónk fontos eleme, hogy rávegyük az önkormányzatot változtassa meg a helyi városfejlesztési tervet és erdő minősítésű területet se most, sem a jövőben ne lehessen a lakosság véleményének figyelmen kívül hagyásával kereskedelmi, vagy ipari övezetté nyilvánítani! 

Tiltakozunk Budaörs fáinak tarvágása ellen, bármilyen övezetbe is sorolta őket az önkormányzat!

Kérjük, aláírásával támogassa a Lakhelyünk nyugalmáért és a Fákért civil szerveződést 1,1 hektár erdő kivágásának megakadályozásában!

Köszönjük, hogy aláírásával támogat minket!

Lakhelyünk Nyugalmáért és a Fákért civil szerveződés

A budaörsi médiában:

Ez az erdő nem is erdő? – Budaörsi Napló

Bauhaus áruház épülhet Budaörsön – Fantomterv került nyilvánosságra – Budaörsi Infó