Wittinghoff Tamás jutalmazza magát, a hivatal sztrájkol szerdán

Wittinghoff Tamás jutalmat kap, a Budaörsi Polgármesteri Hivatal sztrájkol szerdán

Wittinghoff Tamás ismét milliós jutalmat kap, miközben a Budaörsi Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselők, béremelésért sztrájkolnak szerdán.

Milyen érzés lehet jutalmat osztani, miközben kint sztrájkolnak a hivatal dolgozói? Valószínűleg ez nem zavarja a várost vezető Wittinghoff Tamást és csapatát, itt a nyár, a jutalom meg jár, hamarosan kékszalag vitorlásverseny…

Szerdán, június 22-én testületi ülés és sztrájk Budaörsön

2016. június 22-én Képviselő-testületi ülés lesz Budaörsön. Napirenden Wittinghoff Tamás Budaörs polgármesterének milliós jutalma, amit félévente megválasztása óta megszavaztat magának, saját „független” egyesületével. Az ülés napján szerdán, reggel 8 és 10 óra között, a Budaörsi Polgármesteri Hivatal sztrájkolni fog, mert nem részesültek béremelésben nyolc éve. (A szerdai sztrájkról, felhívás jelent meg Budaörs Város oldalán és a helyi sajtóban is.)

Felhívás a város oldalán:

SZTRÁJKOLUNK!

2016. június 22. napján, szerdán, reggel 8 és 10 óra között,

Mivel a köztisztviselők többsége csatlakozott a sztrájkhoz, a sztrájk alatt

     Polgármesteri Hivatalunk zárva tart!

Wittinghoff elismerte, hogy megszorítások voltak, még a hivatalban is

2015. a megszorítások éve volt Budaörsön. A polgármesteri kabinet az iparűzési adó csökkenését várta ezért „mindenhol” csökkentették a kiadásokat, személyi juttatásokat. Ez alól csak Wittinghoff Tamás jutalma és az új alpolgármesteri autók jelentettek kivételt. Ezt a polgármester egy interjúban is elismerte. (Idén kiderült, hogy majdnem egy milliárd forinttal nagyobb bevétele volt a városnak, mint azt tervezték.)

Mekkora jutalmat vett fel Wittinghoff tavaly?

Kikértem az átlátszó.hu weboldalon keresztül Wittinghoff Tamás jutalmára vonatkozó információkat három évre visszamenőleg, ugyanis az előterjesztés konkrét összegeket nem tartalmaz. A következő választ kaptam:

Miközben a „mindenhol” megszorítások voltak, a polgármester havi illetménye 523.500 Ft, (amihez jár havi 23.400 Ft nyelvpótlék). Ennek a havi illetménynek a 6-szorosát kapta jutalomként 2015-ben, ami 523.500 X 6 = 3.141.000 Ft!

Átlátszó.hu adatigénylések a polgármester jutalmára vonatkozóan:

2015-ös jutalom

2014-es jutalom

2013-as jutalom

Korábbi sajtónyilatkozatunk és egy kis videó, vitorlás kalandjairól

Mintegy másfél millió forint közpénzzel jutalmazta magát a budaörsi polgármester.