Megkezdték az árok utcai sportcentrum bontását

Megkezdték az árok utcai sportcentrum bontását

Megkezdték Budaörsön a BSC 1924, árok utcai sportcentrumának bontását.

A hétfői nappal megkezdték az árok u-i Sportcentrum területén található öltözőépület és centerpálya teljes körű rekonstrukciós munkálatait.

A munkálatok várhatóan 2017 első negyedévében készülnek el.

Videó a bontásról:

A felújításról a a BSC 1924 oldalán a következő információkat találjuk:

MEGKAPTUK A HATÁROZATOT: ÉPÍTHETÜNK

A Budaörs Árok utcai sporttelep területén jelenleg egy II. osztályú füves centerpálya, egy II. osztályú műfüves tartalék / edző futball pálya, valamint az ezek kiszolgálására épült öltöző épület található, mely már régóta nem tudja kielégíteni a helyi labdarúgás igényait. A szakosztály egy korszerűbb, MLSZ előírásainak megfelelő sportcentrum kialakítását tűzte ki célul. Tavaly előtt be is fejeződött két műfüves edzőpálya kialakítása, mellyel az utánpótlás edzéseit tudjuk támogatni. A terület tervezett, rövidtávú fejlesztései a következőket foglalják magukba:

  • centerpálya átépítése az MLSZ I. osztályú minősítésnek megfelelően,
  • a központi épület teljes átalakítása, mely magában foglalja az öltözők, kiszolgáló helységek és a fedett lelátók kialakítását,
  • futsal- / sportcsarnok építése a téli felkészülés biztosítására.

Az új sportcentrum létrehozásának alapvető célja maga a futball és főként az utánpótlás fejlesztése. A terület megújításához alapvető igényünk az üzemeltetési költségek minimalizálása és a fenntarthatóság biztosítása, amit megújuló energiaforrások bevonásával szeretnénk elérni.

A sportcentrummal kapcsolatos fejlesztési tervek egy nagy méretű PDF dokumentumban letölthetők: BSC stadion és sportcsarnok fejlesztés 2013

A létesítmény felépítéshez az MLSZ elfogadta a TAO pályázatunkat, így az Önkormányzat segítségével és a TAO keretünkbe utalt vállalkozói támogatásokból hamarosan elkezdjük az építkezést.

Forrás: bsc1924.com