Intézménybejárás Budaörsön, képekkel

JMMK Nyugdíjas Ház, Budaörs

2016. augusztus 23-án intézménybejáráson vettek részt a budaörsi képviselők a hivatal munkatársaival. A bejárás célja, a felújított és felújítás alatt álló, budaörsi intézmények megtekintése volt.

Csicsergő Óvoda (Clementis u.)

A Csicsergő Óvodában a Csibe és Katica csoport mosdóblokkjai kerültek felújításra. (II. ütem víz-csatorna, padló és falburkolat felújítása, 2 db mosdóblokkban.)  A szerződés összege: 6.395.868 Ft.

A bejáráskor még tartott a munka, de már csak apróbb javításokra, néhol fúgázásra van szükség. A felújított mosdóblokkok korszerűek és szépek lettek. Reméljük tartósak is lesznek!

  • Csicsergő Óvoda (Clementis u.)
    Csibe és Katica csoport, Mosdóblokk felújítása

Az egyik mosdóblokk felett csőtörés miatt átnedvesedett a mennyezet és a szépen felújított helyiségben felnézve a következő látvány tárult elénk:

Csicsergő Óvoda (Clementis u.)

A problémát már elhárították és a falak kiszáradása után, megkezdődik a helyreállítás.

Kesjár Csaba Általános Iskola

A Kesjár Csaba Általános Iskola épülete elektromos felújításon esett át. (Folyosói világítás, tantermi világítás, villanyóra áthelyezése, villanyszerelés, menekülő útvonalak, tartalékvilágítás, tornatermi- öltözői világítás, udvari világítás javítás) A szerződés összege: 38.776.490 Ft

A játszóudvarban lévő gázfogadó állomás áthelyezésre került, így az udvar hasznos területe nőt (és a gázszag is eltűnt). A felszabadult terület rendezése is megkezdődött, de füvesítésre lesz még szükség. A szerződés összege: 6.252.646 Ft

  • Kesjár Csaba Általános Iskola
    Udvari gázfogadó áthelyezése, terület rendezése

JMMK Nyugdíjas Ház

Utolsó simításokat végzik az új nyugdíjas ház épületén. Néhol apróbb hibák javítására van szükség.

(Új épület építése) A szerződés összege: 82.935.639 Ft

  • JMMK Nyugdíjas Ház
    Kicsit szűk, de autóval is be lehet állni az új nyugdíjasház udvarára

 Selmeczi Ágnes

A Jókai Mór Művelődési Központnál találkoztunk Selmeczi Ágnessel és négylábú barátjával, Rozival, akikkel együtt néztük meg az új nyugdíjas házat.

Selmeczi Ágnes és Rozi

Selmeczi Ágnes és Rozi

Budaörsi Latinovits Színház, JMMK

A Budaörsi Latinovits Színház/JMMK épületében is felújítsa, átépítésre kerülnek a mosdók. (Munkálatok közben, rossz fényviszonyok mellett, nem tudtam jó képet készíteni) Nagyon jó hír, hogy a parkoló is szilárd burkolatot és közvilágítást kap!

  • Budaörsi Latinovits Színház
    Budaörsi Latinovits Színház, konténerekben

Budaörsi Latinovits Színház „titokzatos ajtó”

A Budaörsi Latinovits Színház hátsó bejáratánál található ez a „titokzatos ajtó”, színeszek, művészek aláírásával.

Budaörsi Latinovits Színház, JMMK

Titokzatos ajtó a kulisszák mögött 🙂

Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola

A Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola épületében világítás került felújításra, korszerűsítésre és az udvarban is lesznek új játszóeszközök, burkolatcserék.

(Tornacsarnok elosztó szekrény cseréje, világítás korszerűsítése. Öltöző-mosdó blokk világítás korszerűsítése) A szerződés összege: 12.121.762 Ft

(Világítás korszerűsítés I. ütem) A szerződés összege: 7.652.979 Ft

  • Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola
    Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola

Csillagfürt Óvoda ( Ifjúság u. 8.)

Az intézménybejárás keretében ellátogatunk a Csillagfürt óvodába is, ahol nagy felújítási munka van folyamatban. A várható befejezés időpontja: 2016.10.20. (Épület hőszigetelése, nyílászárók cseréje, lapos tető szigetelése, vizesblokkok, konyha, tálaló felújítása) A szerződés összege: 204.705.585 Ft

  • Csillagfürt Óvoda ( Ifjúság u. 8.)

Videó riport – Csillagfürt Óvoda- BVTV

Illyés Gyula Gimnázium

Az Illyés Gyula Gimnázium épületében elektromos felújítás volt. Korábban állandó problémát jelentett a nagyobb teljesítményű berendezések használata. (Földszinti aula lépcső világítás, szünetmentes berendezés, gyengeáram) A szerződés összege: 23.977.325 Ft.

Az első emeleti vizesblokkok is felújításra kerültek, az alattuk található konditeremmel együtt. A konditerem korábban a vizesblokkok miatt ázott. Az álmennyezet teljesen tönkrement. A szerződés összege: 9.682.739 Ft.

  • Illyés Gyula Gimnázium
    Konditerem felújítása

Vackor Óvoda

A Vackor óvodában sajnos még nem kezdődtek meg a munkálatok. Az udvar egy része nagy esőzésekkor víz alá kerül és olyankor használhatatlan. A terület jelentős részének nincs lejtése, így a víz megáll rajta. Szükséges lenne a vízelvezetés, csatornarendszer kiépítésére és néhol a burkolat felújítása. A tervek rendelkezésre állnak.

Vackor Óvoda

Vackor Óvoda, udvar

A szerződés összege

A szerződések összegeit a hivataltól kapott táblázat alapján tüntettem fel ebben a bejegyzésben. A végösszegek később, ettől eltérőek is lehetnek! (zárójelben a munka vázlatos megnevezését tettem, a rendelkezésemre álló dokumentumból)

Wittinghoff Tamás

A polgármester most sem vett részt a bejáráson, de véleményét megosztotta velünk: „írják az alattomos kis lejárató cikkeiket…”

Panorámaképek – JMMK Nyugdíjas Ház

JMMK Nyugdíjas Ház

JMMK Nyugdíjas Ház

JMMK Nyugdíjas Ház

JMMK Nyugdíjas Ház

JMMK Nyugdíjas Ház

JMMK Nyugdíjas Ház