Végre átadják az új Nyugdíjas Házat Budaörsön?!

Végre átadják az új Nyugdíjas Házat Budaörsön?!

Az új Nyugdíjas Ház „ünnepélyes” átadása Budaörsön, 2016. október 3-án, hétfőn 9.30-kor kezdődik- áll az önkormányzat hivatalos meghívójában.

Végre átadják az új Nyugdíjas Házat?! Az augusztusi intézménybejáráson még a hibák feltárása, javítgatása zajlott, miközben a kivitelezővel is jogi vitája volt/van az önkormányzatnak. Reméljük az októberi megnyitóra már valóban használható állapotban lesz az új épület.

Örüljünk? Ünnepeljünk?

2015. október 6-án volt az ünnepélyes alapkőletétel. Akkor még arról volt szó, hogy a nyugdíjasok 2016 elején birtokba vehetik az új Nyugdíjas Ház épületét. Az alapkő letétele (amikor már javában folyt a munka) és az átadás között, három nap híján, egy év telt el. A 235 négyzetméteres épület mintegy 85 millió forintba került (volna), de azóta megnőtt a beruházás költsége… Budaörsön az idő és a pénz nem számít. Az épület átadása remélhetőleg októberben komoly késéssel, de már gond nélkül megtörténik, (a végösszeget még várjuk).

Továbbá kíváncsian várjuk polgármester úr ünnepélyes beszédét és magyarázatát a történtekre…

4,5 milliós „horror” rámpa?

4,5 millió forintot költ Budaörs az elhibázott „horror” rámpára. Egy elektromos lépcsőjáró szerkezet fogja akadálymentesíteni a rámpát és ezzel megközelíthetővé válik a hátsó kert kerekesszékkel is (ami egy nyugdíjas ház kertjében fontos lehet..).

JMMK Nyugdíjas Ház

Horror rámpa lenne, de itt lesz majd a „korlátlift”

A Budaörs Fejlődéséért Egyesület választások utáni első költségvetése a megszorításokról szólt. Így a civil szervezetek és nyugdíjas egyesületek is kevesebb támogatásra pályázhattak. Most az elvont összegekből az elhibázott beruházást javítja ki az önkormányzat?! 4,5 millió nagyon sok pénz…

Ki a felelős ezért?

Lőrincz Mihály (Ügyosztályvezető) a TFVB (2016.09.12.) ülésén a következő választ adta a „ki a felelős ezért” kérdésre (jegyzőkönyv részlet): „A Nyugdíjas Klub kapcsán azt tudja elmondani, hogy minden ügynek van egy építészmérnök gazdája, az illető közös megegyezéssel már nem dolgozik a Hivatalban„.

Tehát a felelős már nem dolgozik az önkormányzatnál, így már nincs is felelős…

Végre átadják az új Nyugdíjas Házat Budaörsön?!

Jegyzőkönyv részlet és költségek

Korábbi képek

  • JMMK Nyugdíjas Ház
    Kicsit szűk, de autóval is be lehet állni az új nyugdíjasház udvarára

Átadó ünnepség és meghívó

Időpont: 2016. október 3. 9:30 óra

Cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 24/2. (Bejárat a Jelmeztár melletti kapun)

Az új Nyugdíjas Ház "ünnepélyes" átadása