EUROP-MED, Wittinghoff Tamás és a budaörsi egészségügyi központ

EUROP-MED, Wittinghoff Tamás és a budaörsi egészségügyi központ

„A Polgármester Úr volt élettársának a fia” ? Új cég veszi át Budaörsön az egészségügyi szolgáltatást az EUROP-MED Kft-től? Végleges döntés született vagy hamarosan újabb módosítás következik?

Sok a megválaszolatlan kérdés és nem tudjuk (sem az ellenzéki képviselők, sem a város lakói és az egészségügyi központ dolgozói sem), hogy milyen tárgyalások folynak a háttérben, mi lesz a végleges döntés, megoldás, Budaörsön az egészségügyi központ helyzetére.

Három kérdés merül fel a legutóbbi, augusztus 31-ei ülés kapcsán:

Kovács Attila már az első ülés előtt tudta, hogy ki lesz az egyik új ügyvezető?

Dr. Kovács Attila levélben fordult a képviselő-testülethez, melyben azt állította (még a júniusi, az üggyel foglalkozó első ülés előtt), hogy az új szolgáltató egyik ügyvezetője Spányik András István, a Polgármester Úr, Wittinghoff Tamás volt élettársának a fia lesz.

Levél részlet:

„Az is tudomásunkra jutott egyéb információk mellett, hogy ezen új „befektető” avagy szolgáltató Lantos Csaba, illetve valamely, érdekeltségébe tartozó gazdasági társaság (lesz), a szolgáltatásra tudomásunk szerint a FAST MEDICAL GROUP Korlátolt Felelősségű Társaságot (székhely: 2040 Budaörs, Kálvária utca 11.; telephely: 2040 Budaörs, Kossuth Lajos utca 9.; ügyvezető: Spányik András István) kívánják kijelölni (ezen cég látja el jelenleg az Egészségügyi Központ sürgősségi betegellátását;

a cég tavaly alakult, és ügyvezetője a Polgármester Úr volt élettársának a fia).”

A júniusi ülésen még ideiglenes feladatellátóként, a Telki Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. volt megnevezve, így a feltételezés alaptalannak tűnt. Majd az augusztusi ülésen a korábbi határozatot módosítva a JUMP CONSULTING Kft. került a Telki Kórház helyére. A JUMP CONSULTING Kft. nyílvános cégadataiban már szerepel Dr. Spányik András István, akiről Dr. Kovács Attila azt állította levelében, hogy a Polgármester Úr (Wittinghoff Tamás) volt élettársának a fia.

Dr. Kovács Attila leveleDr Kovaacs_level_Budaors-Kepviseloo-testuulet_20160621

Wittinghoff Tamás

Wittinghoff Tamás a képviselő-testületi ülésen, nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Dr. Kovács Attila korábbi levelében lévő állításokat, mely szerint volt élettársának a fia, érdekelt az új szolgáltató cég vezetésében.

A Telki Kórház mögött eredetileg is a JUMP CONSULTING Kft. állt?

Részlet az előterjesztésből:

„A szolgáltató jelezte az Önkormányzat felé, hogy az eredetileg jelentkező Telki Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. közreműködőjeként igénybe venni kívánt JUMP CONSULTING Kft.  önállóan is vállalni tudja az átmeneti szolgáltatást, az ahhoz szükséges feltételei megvannak, az átvételt meg tudja oldani. Ezt a JUMP Kft. az Önkormányzathoz intézett levelében írásban is megerősítette, részletezve vállalásait is.”

Tehát a JUMP CONSULTING Kft. eredetileg is közreműködő lett volna, sőt most önállóan is képes ellátni a szolgáltatást…

JUMP CONSULTING Kft. leveleeü ellátórendszer MÓD melléklet JUMP

Miért csak Gamal Eldin Mohamed kapott levelet?

Az önkormányzat felszólította az EUROP-MED Kft-t, hogy 3 napon belül igazolja a feladatátadási szerződéshez fűződően nyújtott vagyoni biztosíték (bankgarancia) meglétét, de erről csak Dr. Gamal Eldin Mohamed kapott levelet, Dr. Kovács Attila nem kapott értesítést és nem szerepelt a címzettek között! 

A korábbi sajtónyilatkozatok alapján úgy tudjuk, Dr. Gamal Eldin Mohamed és Dr. Kovács Attila között jogi vita van, az EUROP-MED Kft ügyvezetőjének kérdésében (is).

A Szociális Egészségügyi bizottság júniusi ülésének jegyzőkönyvében is szerepel, hogy dr. Bocsi István, Budaörs város jegyzője is bizonytalan az EUROP-MED Kft ügyvezetőjének kérdésében.

„Nincs, akitől ezt hitelt érdemlően meg tudnák hallgatni”

Jegyzőkönyv részlet:

Szociális Egészségügyi bizottság ülésének jegyzőkönyv

Szociális Egészségügyi bizottság ülésének jegyzőkönyve

Nem tudjuk mi történt a júniusi és az augusztusi ülés közti időszakban, de úgy tűnik, hogy a hivatal álláspontja szerint Dr. Gamal Eldin Mohamed az EUROP-MED Kft ügyvezetője és őt, hitelt érdemlően meg tudják (már) hallgatni…

Ami biztos, hogy „Erre a levélre nem érkezett választ. Nem csak a rendszeres éves kiegészítés maradt el, de az eredetileg megvolt bankgarancia megléte sem került igazolásra…” szerepel az előterjesztésben.

Tehát az egyetlen címzet, Dr. Gamal Eldin Mohamed nem válaszolt???

A teljes jegyzőkönyv itt érhető elSZEB-06-22-nyilt-ules

Az önkormányzat felszólítása itt érhető el:  eü ellátórendszer MÓD melléklet biztosíték levél és határozat