Misztrál együttes koncertje Budaörsön a PostART-on

Misztrál együttes koncertje Budaörsön a PostART-on

Az idén Magyar Örökség-díjat elnyert Misztrál együttes koncertje, 2016. szeptember 22-én 19.00 órától a PostART-on. Budaörsön a PostART-tal kapcsolódunk az országos Ars Sacra fesztiválhoz.

Misztrál- MEGKOPOTT HARANGSZÓ (1456-1956)

Már félévezrede és hatvan éve zúgnak a harangok minden délben 1456, a nándorfehérvári diadal emlékére. Hatvan éve, 1956-ban egész Európában értünk, magyarokért, a magyar forradalomért kondultak meg a harangok. Győztünk Nándorfehérvárnál, győzött októberben a forradalom – aztán elözönlötte hazánkat másfél évszázadra a török, újra megszállták évtizedekre országunkat a szovjetek.

1456-ban és 1956-ban egy kis nép halált megvető bátorsággal szállt szembe az országunkra – és Európára! – zúduló barbársággal. Hunyadi János és serege Nándorfehérvárnál, a magyar forradalmárok – gyerekek, ifjak, férfiak és nők – a főváros utcaköveiből épített barikádokon védték a roppant túlerővel szemben hazánk – és a keresztény Európa – szabadságát, jövőjét, szellemét.
Az Európát leigázni szándékozó török szultán és utódai Nándorfehérvárnál tanulták meg: a keresztény Európa számukra bevehetetlen föld – és erő. Moszkva világuralmi álmokat dédelgető urai 1956-ban Magyarországon kaptak halálos sebet: embertelen birodalmuk néhány évtized múlva eltűnt a föld színéről.
Magyar gondolkodók, költők, muzsikusok emlékeznek szavakkal, versekkel, dallamokkal 1456-ra és 1956-ra.
A múltat idézik: megtanítanak figyelni a jövőre.

A belépés ingyenes!

Információ: 06 30 9000 394

„A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát.” (Pablo Picasso)

Plakát

Misztrál együttes koncertje Budaörsön a PostART-on