Nyitott Templomok Napja Budaörsön

Templom tér

A budaörsi katolikus templom is csatlakozik a Nyitott Templomok Napjához, az Ars Sacra Fesztivál keretében. Este 10-től az érdeklődők megismerkedhetnek a templom kincseivel, megszólal a csodálatos új orgona és közös imára is lesz lehetőség.

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, az Európai Örökségnapokkal együttműködve minden év szeptemberének harmadik szombatján meghívjuk a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Mutassák be a templom építészeti, művészeti értékeit, előadásokat, beszélgetéseket, gyerekprogramokat, filmvetítéseket, kiállításokat szervezzenek a Nyitott Templomok Napján.

EGY ESTE A BUDAÖRSI TEMPLOMBAN

22.00-24.00 dr. Grósz András és dr. Czuczor Gergely történészek templomi vezetést tartanak, Mészáros Zoltán kántor orgonál, Kővári László világi lelkipásztor – munkatárs imaszolgálattal áll rendelkezésre.

Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A fesztivál programjait – képző- és iparművészeti kiállításokat, különböző műfajú koncerteket, színházi és irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat – ingyenesen látogathatja a nagyközönség.

Kapcsolódó linkek:

Ars Sacra Weboldal

Nyitott Templomok Napja Budaörsön szept.17-én – Minálunk.hu

 NYITVA 22:00-24:00
 HELYSZÍN Nepomuki Szent János Templom
 CÍM 2040 Budaörs, Templom tér 1.