BUDAÖRSI POLGÁRI KASZINÓ: 60. évforduló, ünnepi rendezvény

Hotel Adler kávéházHotel Adler kávéház

A budaörsi Polgári Kaszinó szervezői, – a helyi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének támogatásával,- tisztelettel és szeretettel meghívják Önt, kedves családját és barátait a BUDAÖRSI POLGÁRI KASZINÓ 60. évforduló ÜNNEPI rendezvényére.

Program:

A Pesty Fekete Doboz: „Emlékezzünk a hősökre 1956”című film vetítése és Pesty László beszéde.

 A Corvin közi hősök, / Trencsényi László, Szabó Károly és Varga János/ visszaemlékezése a harcokra,  börtönévekre , a megtorlásra.

Közreműködő: Ambrus András író, színész

Időpont: 2016.október 21. péntek 18.00 óra

Színhely: ADLER KÁVÉHÁZ (2040 Budaörs, Budapesti út 2.)

 Helybiztosítás a <drliptak.andras@t-online.hu>-n , és a  <ehn.vizinter@hu.inter.net>-n.

Ünnepi rendezvényünk célja az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója előtti tisztelgés!

Az MSZP- SZDSZ hatalom által szörnyen szétvert 50. évfordulóra, a Pesty Fekete Doboz és a Társaság a Kárpát -medence Magyarságáért egyesület felkérésére készítették el az ” Emlékezzünk a hősökre 1956″ című DVD-t, filmet.

A visszaemlékező film célja: a XXI. századi diákokkal, fiatalokkal megismertetni az 1956-os Forradalom és Szabadságharc célját, okait harcait és egész valóságát.
Erre az oly szörnyű hatalom, az MSZP-SZDSZ kormányok nem adtak lehetőséget, de szétverték, szétlőtték a békés megemlékezéseket.

A készítők ezért elhatározták, hogy az 50. évfordulóra elkészítenek egy a valóságot bemutató dokumentumfilmet, amelynek egy – egy példányát a Kárpát -medence valamennyi magyar nyelvű iskolájába eljuttatnak, hogy a mai fiatalok a hiteles eseményeket a hiteles, élő hősök szájából hallhassák.

Elhatározták azt is, hogy csak olyan hősöket szerepeltetnek, akik ma nem politikusok, akik tényleges harcosok voltak, akiket meghurcoltak, börtönbe csuktak, egész életükre megnyomorítottak.

A Pesty Fekete Doboz filmjéből 3500 példányt gyártatott le a Társaság a Kárpát-medence magyarságáért egyesület és megszervezte a Kárpát- medencei magyar iskolákhoz, valamint a hazai egyházi iskolákhoz történő eljuttatásukat.
Azt szerették volna elérni, hogy a mai diákok megismerjék és soha ne felejtsék el  a tényeket.

Ezt a filmet mutatjuk be!
Előtte a HIMNUSZ eléneklése és Ambrus András szavalatának meghallgatására kerül sor.

A dokumentumfilm megtekintése után Pesty László forradalmat és a film készítését megidéző visszaemlékezéseit , valamint Éhn József TKMM elnökének a filmkészítéssel és szétosztással kapcsolatos emlékeit hallhatjuk.

Mindezek után megismerhetjük és meghallhatjuk az egykori Corvin közi harcosok még élő tanúit, Trencsényi Lászlót, aki Pongrácz Gergely Corvin közi parancsnok mai utódja, Varga János egykori harcost, akiről a szobrász mintázta a Corvin közben lévő Pesti srác szobrát,valamint Szabó Károly Corvin közi forradalmárt, aki ma budaörsi lakos.

Kedves Barátaink!
A korábbi rendezvényeinkre vonatkozó tapasztalataink alapján javasoljuk, hogy a meghívás kézhezvételét követően helyigényeiteket mielőbb jelentsétek be a meghívóban szereplő E-mail címek egyikén, hogy azt visszaigazolhassuk és biztosíthassuk ülőhelyeiteket.

Rendezvényünkön, amely ingyenes  családotokkal és barátaitokkal együtt szeretettel várunk:

                                           Dr Lipták András és  Éhn József szervezők