Sajtószabadság Minálunk, Budaörsön…

Sajtószabadság Minálunk, Budaörsön...

Sajtószabadság Minálunk, Budaörsön: Nagy a felháborodás a Népszabadság miatt, de a helyi budaörsi online magazin kizárása az önkormányzati pályázatból nem jelentett gondot Wittinghoff Tamásnak és a többségben lévő liberális városvezetésnek…

Budaörsön úgy írták ki a helyi médiáknak szóló pályázatot, hogy azon ne indulhasson a polgármesternek és a liberális, többségben lévő városvezetésnek nem tetsző online magazin, a Minálunk.hu. Most ők fognak tüntetni a népszabadságért?

Sajtószabadság: Minálunk.hu/Budaörs nem pályázhat

Amint Budaörsön többségbe került Wittinghoff csapata, a helyi médiák támogatására pályázatot írtak ki. A pályázat feltételeit úgy szabták meg, hogy a több éve jól működő, budaörsi online felülettel elsőkként rendelkező minálunk.hu, ne feleljen meg a feltételeknek.

Wittinghoff véleménye

Wittinghoff véleménye a minálunk-ról

A budaörsi Fidesz-KDNP frakció módosítóindítványt nyújtott be, hogy legalább a pályázaton elindulhasson (illúzióink akkor sem voltak, valószínűleg így sem nyert volna támogatást, de legalább pályázhatott volna) minden budaörsi média, de ezt természetesen lesöpörték.

Minálunk Budaörs

A polgármester állításaival ellentétben, véleményem szerint a minalunk.hu egyedülállóan, indulása óta következetesen, elsősorban a helyi kulturális eseményekkel, rendezvényekkel foglalkozik, véletlenül sem alpári módon. Egyik politikai pártot és oldalt sem kímélve jelenteti meg a budaörsi lakosok véleményeit, hozzászólásait, cenzúra nélkül… Erre azonban nem jár támogatás Budaörsön…

Wittinghoff nyíltan kimondta miért nem kapnak támogatást

A helyi médiák támogatásáról szóló napirend vitájában, Wittinghoff nyíltan elismerte:

  • „Neki meg egy olyan oldal, ahol folyamatosan valótlan, sértegető és hát alpári stílusban íródó cikkeket olvas.”

  • „Soha nem fog arra vetemedni, hogy ilyenre önkormányzati forrást vagy közpénzt használjanak föl..”

Igazi liberális gondolatok… (?!)

Wittinghoff Tamás polgármester: továbbra is fenntartja, ha holnaptól bárki, ha ezt a stratégiát követik, hozhat létre olyan honlapot, pontosan a digitális jövő városa is és hozzon is létre, nagyon helyes, legyen mindenkinek ilyen lapja és aztán majd a közönség eldönti, a piac eldönti és képviselő asszonyt igazán nem akarja megbántani, de legtöbbet egy Császár nevű ember kommentel, például azon az oldalon és még egyszer hangsúlyozza, nem megbántani szeretné ezzel képviselő asszonyt ezzel, de hát ő neki ez egy olyan oldal, ahol otthonra lelt. Neki meg egy olyan oldal, ahol folyamatosan valótlan, sértegető és hát alpári stílusban íródó cikkeket olvas. Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy ilyen oldalakat létrehozzon, a JOBBIK-nak is, a FIDESZ-nek is, bármelyik másnak, MSZP-nek is, illetve bármelyik más, a városban működő pártszervezetnek, sőt az ő egyesületüknek is. Soha nem fog arra vetemedni, hogy ilyenre önkormányzati forrást vagy közpénzt használjanak föl, mindenki a saját meggyőződésének a közvetítésére médiafelületet létrehoznia van lehetősége. Ez nagyon helyes, de azt tegye a saját pénzén. / Jegyzőkönyv részlet, Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2016. február 24-i rendkívüli üléséről /

Népszabi facebook körkép

Nézzük csak meg, mekkora most a felháborodás a közösségi média felületeken, a budaörsi liberális városvezetésnél.

  • Sajtószabadság Minálunk, Budaörsön…
    A budaörsi események után valóban nehéz...

Sajtószabadság: Polgármester a fedélzeten

Wittinghoff Tamás vitorlás kalandjairól dokumentumfilm készült, az önkormányzat 48 milliós támogatásával. Erre szívesen biztosított forrás a liberális megmondó ember.

2. rész itt tekinthető meg

+1 Szubjektív, cenzúra Budaörsön

Figyelem! Csak erős idegzetűeknek ajánlom ebben a témában írt korábbi bejegyzéseimet, melyekben igyekszem bemutatni, a hihetetlennek tűnő, de mégis mindennapos, önkormányzati pénzen működtetett szubjektív vélemény nyilvánítást és cenzúrát.

Kapcsolódó bejegyzések:

11 nem és 4 igen szavazattal elutasítva a Minálunk

A minálunk.hu idén sem pályázhat támogatásra!

Azok pályáztak akikre kiírták a pályázatot…