Budaörs is csatlakozott a Föld Órája rendezvényhez

Budaörs Városháza

Budaörs is csatlakozott a Föld Órája rendezvényhez. Ezért 2017. március 25-én este 20:30 és 21:30 között Budaörsön is szünetelt egy órára a Városháza díszkivilágítása.

Idén az energiatakarékosság fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet az akcióval. Ezért 2017. március 25-én este 20:30 és 21:30 között Budaörsön is szünetel egy órára a Városháza díszkivilágítása.

A World Wide Fund for Nature (WWF) (magyarul Természetvédelmi Világalap) Föld Órája nevet viselő világméretű kezdeményezése megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

A Föld Órája kezdeményezést idén március 25-én rendezik meg. Ezen a napon, helyi idő szerint 20:30 és 21:30 között a világ 178 országának több mint 7000 településén, az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében, egy órára lekapcsolják épületeik díszkivilágítását.

Budaörs önkormányzata is csatlakozott a világméretű akcióhoz, ezért 2017. március 25-én este 20:30 és 21:30 között Budaörsön is szünetel egy órára a Városháza díszkivilágítása.

 

WWF Föld Órája 2017

A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét  környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Idén azonban a feliratkozók nemcsak a 60 perces sötétségre mondanak igent, hanem egy komoly vállalásra is, amely a fenntartható életmódot alapozza meg.

Tégy Föld Órája esküt!

Regisztrációddal az alábbiakat fogadod:

Föld Órája Eskü

Én, a Föld lakója, fogadom, hogy mostantól még inkább figyelek a környezetemre. A természet erőforrásaival okosan gazdálkodom, a pazarlást kerülöm. Az energiatakarékosságra mindennap odafigyelek. A tudatosságot a vásárlásaim során is komolyan veszem. Az otthonomban, a munkahelyemen, és mindenütt, ahol megfordulok, figyelek arra, hogy a tudatos fogyasztás határozza meg lépéseimet, és a környezetemet is erre ösztönzöm.

Március 25-én este 20:30-kor lekapcsolom a felesleges fényeket, és csatlakozom a Föld Órája közösségéhez. Ezzel kijelentem, hogy a jövőben a Föld kincseire vigyázok, fenntarthatóan élek, és ezzel saját jövőmet is védem. Hiszek benne, hogy együtt lehetséges!

Forrás: http://www.foldoraja.hu/