A Fidesz ünnepi megemlékezése Budaörsön (2017. március 15.)

Nagy Sándor András ünnepi beszéde, 2017. március 15.Nagy Sándor András ünnepi beszéde, 2017. március 15.

A Fidesz ünnepi megemlékezése Budaörsön, 2017. március 15-én a Templom téren. Beszédet mondott Nagy Sándor András a budaörsi Fidesz elnöke.

1848. március 15-én reggel fél kilenckor egy csoport fiatal lépett ki a Pilvax kávéházból. Nem kiabáltak, nem énekeltek, nem sípoltak. Méltósággal és elszántan indultak el. Talán 20-an, harmincan lehettek. délután már húszezren voltak. Eljött a cselekvés pillanata.

„Tisztelt ünneplő közönség!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket 1848 marcius 15- e alkalmából rendezett megemlékezésünkön. Önök évről évre összegyűlnek itt a város szívében, nemzeti ünnepeink alkalmával.  nem azért, mert kötelező lenne, hanem azért, mert egy közösséget alkotunk. Szeretjük hazánkat, szeretjük városunkat, és szeretnénk méltóképpen emlékezni hőseinkre.

Ma azzal az örömmel jöttünk el ünnepelni, hogy 2017-ben Magyarország egy szabad bátor és büszke ország. Nem élünk idegen szuronyok árnyékában, nincsenek idegen csapatok országunkban. Szabadon választjuk meg az ország vezetőit, akik a mi értékrendünket képviselik. Akikről úgy gondoljuk, megvan bennük az a bátorság, az a  kiállás, ami méltó a magyarokhoz, és méltó ahhoz az örökséghez, melyet 48 hősei hagytak reánk.

Olyan országban élünk, mely saját útját járva felemelkedett a gazdasági válságból, saját erőnknek, találékonysagunknak és kitartásunknak köszönhetően. Olyan fejlődési pályára álltunk, melynek ékes bizonyítéka városunk évről évre duzzadó költségvetése. Nem hódoltunk be a külföldi érdekeknek sem, felkaroltuk a hazai termelőket és a családokat.

Példát mutattunk Európának bátorságból, elszántságból és határozottságból,  amikor Megvédtük határainkat, Megvédtük szuverenitásunkat, és biztonságunkat.  Megvédtük kultúránkat is. virágzik a magyar nyelv, zene és irodalom a minket körülvévő idegen tengerben. rég nem látott virágzásnak indult a magyar film is,  mely sorra nyeri a legrangosabb külföldi elismeréseket. És ne feledkezzünk el a sikerekről, melyet sportolóink, mint Hosszú Katinka aratnak szerte a világban.

Magyarország elég büszke és elég erős ahhoz, hogy a határon túli magyarságról is gondoskodni tudjon.  Államunk polgáraivá tettük újra őket, hiszen hozzánk tartoznak, és számíthatnak ránk Kárpátaljatól a Felvidékig, Erdélytől a Vajdaságig.

Tudom vannak, akik ma is azt gondolják, hogy a nemzeti büszkeség káros dolog. Nem vezet jóra. Pedig a mi büszkeségünk nem kevélység.  Nem hisszük, hogy különbek lennénk mindenkinél, de hisszük, hogy nem vagyunk kevesebbek senkinél…”

/Nagy Sándor András beszéde, 2017. március 15. részlet/

Tovább a teljes beszédre

Kapcsolódó bejegyzések

Nagy Sándor András ünnepi beszéde, 2017. március 15. (Fidesz.hu)

A helyi Fidesz-KDNP március 15-ei megemlékezése a Templom téren (Budaörsi Infó)