BTG: Zöld zsákok, zöldjárat 2017.

BTG: Zöld zsákok, zöldjárat 2017.BTG: Zöld zsákok, zöldjárat 2017.

BTG: Zöld zsákok, zöldjárat 2017. : Idén március 20-tól, hétfőtől indul zöldjáratunk, amely a tél beálltáig folyamatosan szállítja el – a szemétszállítási napokon (esetleg egy nappal később) – a tavaszi munkák során keletkező gallyakat, nyesedékeket, valamint a nyári és őszi időszakra jellemző fűkaszálékot és faleveleket.

Az egész évre szóló, zöldhulladék gyűjtésére rendszeresített, 10 db ingyenes zöld zsákot központi irodánkban veheti át március 16-tól, ügyfélfogadási időben.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a szomszéd vagy ismerős számára zsákot csak meghatalmazás ellenében adunk ki!

Többlet zöldhulladék esetén lehetősége van zöld zsákot vásárolni ügyfélszolgálatunkon, illetve a budaörsi CBA Áruházban. Mód van továbbá ágakat, gallyakat az ingatlan elé kihelyezni, de alkalmanként csak 1 m3–t meg nem haladó, rendezett formában összekötegelt zöld nyesedéket szállítunk el!

Forrás: BTG

A „ZÖLD ZSÁKKAL” KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK A 2017. ÉVBEN

Budaörs kertes családi házas övezetének lakosai 2017-ben is 10 db ingyenes zöld zsákot vehetnek át Dózsa György utcai központunkban. Március 20-tól december közepéig folyamatosan közlekedő Zöldhulladék-járatunk a metszés és egyéb tavaszi munkák során keletkező gallyakat, nyesedékeket kötegelve valamint a nyári és őszi időszakra jellemző fűkaszálékot és faleveleket szállítja el a zöld színű, BTG logós zsákban. Az így összegyűjtött növényi maradványok komposztálótelepre kerülnek.

Ki veheti át a zöld zsákot?

Minden regisztrált családi házas övezethez tartozó ügyfelünk jogosult felvenni a 10 db zöld zsákot. Aki a szomszédnak, ismerősnek szeretné elvinni a zsákokat, kérjük, hogy meghatalmazást hozzon magával! Amennyiben további zsákokra lenne szüksége, öt zsákot tartalmazó egységcsomagban megvásárolhatja azokat ügyfélszolgálatunkon vagy a helyi CBA áruházban.

Mi kerülhet a zöld zsákba?

– Avar, fűnyesedék, szalma
– Faágak, gallyak aprítva (kötegelve 1 m3 ágat, gallyat szállítunk el alkalmanként)
– Kerti gyomok (virágzás előtt)
– Évelők, zöldségek, lehullott gyümölcsök
– Elszáradt virágok
– Faforgács, fűrészpor (vegyszermentesen!)

TILOS a zöld zsákba tenni kommunális hulladékot, sittet és egyéb nem komposztálható hulladékot! A zöld zsákba kizárólag zöld hulladék helyezhető. Sajnos többször is előfordult, hogy kommunális hulladék is került kihelyezésre a zöld zsákokban. Ilyen esetekben a helyszínen hagyjuk a zsákokat és értesítjük a Közterületfelügyeleti csoportot.

Mikor szállítjuk el a zöldhulladékot?

A szabályosan kihelyezett zöldhulladékot minden héten a szemétszállítási járat napján, illetve egy nappal ezután szállítjuk el. (Az utca szerinti bontást szintén a portálunkról töltheti le.) Kérjük, hogy a járatnapokon reggel 7 órára helyezze ki a zöld hulladékot, mert csak ebben az esetben biztosított annak elszállítása! A „zöldjáraton” dolgozó munkatársaink elmondása szerint rendszeresen előfordul, hogy az ingatlanon belül, a kapu mögé helyezik a zöld zsákokat, ezért nem férnek hozzá és nagy valószínűséggel délután kerülnek ki az ingatlan elé. Ilyenkor sajnos 1 hétig is várni kell a következő elszállításra.

Kérjük ügyeljenek a kihelyezés időpontjára!

Mikor nem szállítjuk el a zöldhulladékot, illetve a zöld zsákokat?

– ha a kihelyezett gally, nyesedék mennyisége meghaladja az 1 m3-t,
– ha rendezetlen formában van kihelyezve az ingatlan elé,
– ha a gally nincs kötegelve,
– ha nem zöld BTG logós zsákban van kihelyezve a zöld hulladék,
– ha nem a fentiekben leírt zöld hulladék van a zöld BTG logós zsákban,

Kérjük a fentiek pontos betartását, hogy közösen tudjunk hozzájárulni városunk esztétikus összképéhez!
Segítségüket és együttműködésüket előre is köszönjük!