Wittinghoff Tamás lebuktatta a BFE-t?

Wittinghoff Tamás lebuktatta a BFE-t?Wittinghoff Tamás lebuktatta a BFE-t?

Wittinghoff Tamás lebuktatta a „független” Baloldal Budaörs Fejlődéséért Egyesületet? Eddig kikérte magának, hogy baloldali és ellenzéki az ő „független” egyesülete, most viszont már tanácsokat osztogat a baloldali pártoknak…

Wittinghoff Tamás szokásos „stand up” műsorát adta elő az ATV műsorában, de kellemetlen kérdést kapott, majd saját maga is belezavarodott a mondandójába.

A „függetlenség álcája”

Budaörsön 2014-ben az önkormányzati választásokon a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) Wittinghoff Tamás vezényletével „független” jelölteket állított. Annak ellenére, hogy a „független” jelöltek többsége valamelyik baloldali párt tagja, tisztség viselője vagy korábbi jelöltje volt. Baloldali pártok hivatalosan nem is indultak, a „független” jelöltek egyik párt logóját sem tették ki plakátjaikra, szórólapjaikra.

Wittinghoff büszkesége

Wittinghoff Tamás eddig kikérte magának, hogy baloldali és ellenzéki az ő „független” egyesülete. Arra a kérdésre, hogy milyen színű a képviselő-testület Budaörsön, még kitérő választ adott az ATV riportjában. Később viszont már nem bírta büszkeségét magában tartani és eldicsekedett azzal, hogy ők „ellenzékiek”, legyőzték a Fideszt. Persze azt már nem tette hozzá, hogy „független” álcában.

ATV riport videó

A teljes riport (csak erős idegzetűeknek) megtekinthető itt.

Nagy Sándor András később az ATV műsorában reagált Wittinghoff Tamás kijelentéseire.

Saját magukat is becsapják?

A Budaörs Fejlődéséért Egyesületet honlapján a „küldetésünk” menüpontban a következőket írják magukról:

A Budaörs Fejlődéséért Egyesület azért jött létre, hogy legyen egy olyan szervezet a városban, amely pártpolitikai érdekektől mentesen dolgozik, kizárólag a város fejlődését szem előtt tartva.

Ehhez pedig:

– kikéri az itt élők legszélesebb körének véleményét,

– felkutatja azokat az embereket, akik magas szinten művelnek különböző szakterületeket, és bevonja őket a településfejlesztési munkába

– együttműködik a település közösségeivel, civil szervezeteivel.

Célunk, hogy városunk a lehető legjobb irányba fejlődjön, mindannyiunk megelégedésére!

Ezek után furcsa, hogy az egyesület arca a Fidesz legyőzésről, ellenzéki szerepükről beszél és ezzel akar jó példát mutatni az ellenzéki pártoknak.

2014-es országgyűlési választás

A 2014-es magyarországi országgyűlési választáson összefogott az MSZP, Együtt, DK, PM, MLP és közösen indultak. De nem „független” jelölteket állítottak! Vállalták a saját pártjukat és kitűzték a logójukat! Nem úgy mint Budaörsön, ahol hasonló összefogás után „független” jelölteket állítottak…