Bedőlt mobil WC és kiálló betonvasak a Károly király utcában

Bedőlt mobil WC és kiálló betonvasakBedőlt mobil WC és kiálló betonvasak

Bedőlt mobil WC és kiálló betonvasak a város közepén a Károly király utcában. Egy hónapja ez a látvány fogadja a lakosokat Budaörsön.

Bedőlt mobil WC és kiálló betonvasak

Bedőlt mobil WC és kiálló betonvasak

Júliusban már írtam a bedőlt mobil WC-ről, de akkor úgy tűnt megoldják és rendezik az építési területet. Nem gondoltam volna, hogy egy hónap múlva ugyanerről kell írnom.

Bedőlt mobil WC és kiálló betonvasak

A képen látható betonvasak határolják a területet.

Sajnos a helyzet semmit sem javult. Sőt a helyszínen járva többen felhívták a figyelmem a területet határoló földből kiálló betonvasakra. Ezek életveszélyesek lehetnek, ha valaki megbotlik és szerencsétlenül egy ilyen betonvasra esik. (A bicikliző gyerekekről nem is beszélve.)

Ezek a betonvasak a járda felől és az út felől is veszélyesek lehetnek, párat már valaki ki is döntött.

Bedőlt mobil WC és kiálló betonvasak

Most szombaton (2017.08.26.) rendezik az Idesüss Budaörs napját, ami a főút lezárt részén lesz, a Károly király utcától (itt található ez az építési terület) a Petőfi Sándor utcáig.

Bízva abban, hogy az építési terület rendezésre kerül a következő levelet küldtem el Budaörs város polgármesterének:

Tisztelt Polgármester Úr!

A júliusi képviselő-testületi ülésen, napirend előtti hozzászólásomban jeleztem, hogy a Károly király utcánál található munkaterület rendezetlen. A munkaterületen lévő mobil wc felborult.

Az ülésen ígéretet kaptam a terület rendezésére.

Ennek ellenére még mindig a földön hever a mobil wc, de már nyitott ajtóval. A munkaterületről képeket készítettem (ezeket csatolom). Ottjártamkor helyi lakosok hívták fel a figyelmemet arra, hogy a kiálló betonvasak életveszélyesek, amiket a terület lehatárolására helyeztek ki. A járda vagy az úttest felől érkező gyalogos vagy biciklis szerencsétlen esetben a betonvasra zuhanhat, ami életveszélyes.

Most szombaton rendezik a város születésnapját, az Idesüss Budaörs napját. A Károly király utca ezen szakasza is a rendezvény egyik forgalmas csomópontja lesz.

Amennyiben egyetért velem abban, hogy ez a munkaterület a városhoz méltatlan és a kiálló betonvasak életveszélyesek, kérem intézkedni szíveskedjen, hogy az általam már korábban kért – és a műszaki ügyosztály által ígért – terület rendezése valóban megtörténjen.

Ellenkező esetben a felelősséget vállalni szíveskedjen.

Köszönettel:

Löfler Dávid

U.i.: Részlet a város oldalán található emlékeztetőből:

„A képviselő tájékoztatást kért a Károly király utcánál megkezdett parkolóépítés megtorpanásáról is, és kérte az ottani állapotok rendezését. Az ügyosztályvezető ennek kapcsán ismertette, hogy a beruházás megkezdésekor szembesültek vele, hogy a nem önkormányzati kezelésű területen a csapadékcsatorna túl magasan van, állapota pedig kritikán aluli, ezért annak cseréje szükséges mielőtt továbbhaladna az építkezés. A terület rendezésére addig is ígéretet tett.”

Bedőlt mobil WC és kiálló betonvasak

Válasznak beérném azzal is, ha csak rendeznék a területet.. De lehet ez túl optimista hozzáállás.. Meglátjuk