Lakosoknak a képviselőt vagy képviselőnek a lakosokat kell tájékoztatnia?

Lakosoknak a képviselőt vagy képviselőnek a lakosokat kell tájékoztatnia?Úgy tűnik valaki fordítva ül a lovon.

Becz György és a városvezetés „nem tudott arról”, hogy a lakosoknak gondjuk van az új áruház létesítésével. Lakossági fórumot sem hívtak össze az ügyben.

Mindezt Becz György azzal indokolta, hogy őtbár tavaly már tiltakoztak és többször felszólaltaka lakosok nem keresték, pedig egy cikk is megjelent a beruházásról a nyár közepén.

Ismét napirenden volt az új áruház (BAUHAUS) és az „invazív akácos” erdő kivágása, a lakosok tiltakozása ellenére. Az előterjesztés egyenlőre csak a bizottsági ülést érintette és állítólag csupán tájékoztató jellegű volt, a BFE szakbizottságba delegált külsős képviselői minden gond nélkül megszavazták.

Nem meglepő, hogy a nagyobb nyilvánosságot kapó képviselő-testület nem tárgyalja a napirendet, hiszen az kellemetlen lenne a városvezetés számára. De a lakosok így is szép számban képviselték magukat.

Lakhelyünk nyugalmáért és a Fákért civil szerveződés felszólalása

Mészáros Orsolya

Becz György is ott volt!

Ez miért meglepő? Amikor korábban tárgyalta ezt a napirendet a bizottság, Becz György nem volt jelen. Most külön levelet kapott a lakosoktól, hogy ne felejtsen el bemenni a bizottság ülésére. A Budaörsi Napló cikkéből idézek:

A terület önkormányzati képviselője Becz György (BFE), aki nem tagja a bizottságnak, ám a civil szerveződéstől levelet kapott, hogy legyen ott, bár – mint mondta – ezt magától is megtette volna.

Persze..

Még egy lakossági fórumot sem tartottak

A bizottság ülésén a lakossági fórum megszervezését hiányoltam az önkormányzat részéről, de meglepőbb választ kaptam mint amire számítottam. Nem hogy lakossági fórumot nem tartottak, még azt sem tudták -állítólag- hogy a lakosok tiltakoznak a beruházás ellen.

Maga a beruházó szervezett fórumot, közvélemény kutatást, de véleményem szerint ez nem az ő dolguk, az a városvezetés feladata. Pont azért, hogy az ilyen kellemetlen üléseket elkerüljük. Sajnos a tájékoztatás hiánya konfliktusokhoz vezet, amiket utólag már nagyon nehéz kezelni.

 

Úgy tűnik valaki fordítva ül a lovon.

Nem a képviselőnek kellett volna tájékoztatnia a körzetében élő lakosokat, hanem a lakosoknak kellett volna tájékoztatniuk őt, miután valahonnan megtudják (ha nem a képviselőtől akkor kitől?).

Meglepő, de ezzel érvelt Becz György a választókörzetében élő dühös lakosok számonkérésére. De valóban nem tudta, miután több levél és felszólalás is volt az ügyben? Ezt mindenki maga döntse el…

Pánik Budaörsön! Támad az invazív akác!! Vigyázz!!

Csak erős idegzetűeknek ajánlott az alábbi videó! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések

Budaörsön erdőt vágnak ki, BAUHAUS épülhet a helyén

BAUHAUS tanulmányterv: újra napirenden, a civilek tiltakoznak

Becz György nyílt levelet kapott a választókerületében élő lakosoktól

Kapcsolódó linkek

Budaörsi Infó Facebook élő videó az egész ülésről

Budaörsi Infó cikk

Budaörsi Napló cikk