Újabb közel 66 millió forint pályázati támogatást nyert Budaörs

Újabb közel 66 millió forint pályázati támogatást nyert BudaörsÚjabb közel 66 millió forint pályázati támogatást nyert Budaörs

Közel 66 millió forint pályázati támogatás elnyerésével újabb két utca, a Baross és a Törökbálinti utca egy-egy szakasza újul meg Budaörsön.

Az önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium belterületi utak építésének, felújításának támogatására kiírt pályázatán nyerte el az összeget.

Budaörs Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén címmel meghirdetett pályázati felhívásra. Az elnyert 65,92 millió forintból új burkolatot kap a Baross utca a Szivárvány és az Árok utca között, valamint a Törökbálinti utca a Forrás és a Stefánia utca között.

Mindkét útszakasz burkolata felújításra szorul, hiszen több mint húsz évesek, túl vannak a tervezett élettartamuk határán, az évek alatt felgyűlt kátyúk javításai, a házi közműbekötések és a nyomvonalas közműfektetések felületei pedig már nem voltak gazdaságosan karbantarthatók.

Az utcák megújításával nő azok teherbírása és kapacitása, így biztonságosabbá válik rajtuk a közlekedés.

A Törökbálinti utcában a csapadékvíz elvezető árok rekonstrukciója is megtörténik.

Az érintett útszakaszokon forgalombiztonsági elemeket, így jelzőtáblákat, sárga hátterű gyalogátkelő táblákat is kihelyeznek, valamint a gyalogos átkelőhelyeknél kiegészítő felfestéseket, burkolati prizmákat és úgynevezett taktilis rázókő sort is alkalmaznak. Emellett a felújított útszakaszok környezetét is rendezik a beruházás részeként, így mintegy 300 négyzetméternyi területet fognak füvesíteni és tíz fát is ültetnek.

A projekt javítja a munkába járás körülményeit, elősegíti a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését, közvetve pedig javítja a környező gazdálkodó szervezetek működési feltételeit.

A projekt címe: Meglévő szilárd burkolatú önkormányzati belterületi utak felújítása Budaörs városában

A projekt megvalósítási helye: 2040 Budaörs, Baross utca, Törökbálinti utca

A projekt kezdésének dátuma: 2017. 10. 17.

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2017.12. 31.

A támogató neve: Nemzetgazdasági Minisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

További információ:

Lőrincz Mihály műszaki ügyosztályvezető

E-mail: lorincz.mihaly@budaors.hu

Zolnai Márton mélyépítési osztályvezető

E-mail: zolnai.marton@budaors.hu

 

Budaors.hu