Megújult négy budaörsi utca csatornahálózata a BKISZ projekt keretében

Megújult négy budaörsi utca csatornahálózata a BKISZ projekt keretébenMegújult négy budaörsi utca csatornahálózata a BKISZ projekt keretében

Megújult az első négy utca csatornahálózata a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) címen futó projekt keretében.

Jó hír, hogy a Gesztenye, Halom, Széles utcában a csatorna hálózat felújítása után, út és csapadékvíz csatorna építés is következik.

A következő ütemben a Fodros, Kisfaludy, Thököly utca, valamint a Baross köz csatornahálózatának rekonstrukciója valósul meg. Szintén az első három utca esetében a szennyvízhálózat rekonstrukciót követően út, és csapadékcsatorna építésre is sor kerül.

Megújult az első négy utca csatornahálózata a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) címen futó projekt keretében. A fővárossal közös fejlesztés során megszűnik a budaörsi szennyvíztisztító telep, és a budaörsiek szennyvize is a legmodernebb technológiával működő csepeli tisztítóműbe kerül, valamint nyolc utca szennyvíz rekonstrukciója is megvalósul. Ezek közül készült el most az első négy.

A budaörsi csatornahálózat kora, anyaga és műszaki állapota szükségessé teszi a beton- és azbesztcement anyagú vezetékek lehető legrövidebb időn belüli, ütemezett átépítését. Erre nyolc utca esetében lehetőséget biztosít az uniós finanszírozású BKISZ-projekt, melynek budaörsi projektelemei a főgyűjtő csatorna kiépítésével együtt mintegy 1,3 milliárd forint támogatással valósulnak meg.

A projekt részeként elsőként a Gesztenye, Halom, Széles utca, valamint a Szabadság út – Domb u. egyes szakaszainak szennyvízcsatorna-hálózata újult meg, melyet az első három utca esetében önkormányzati forrásából megvalósuló út, és csapadékvíz csatorna építés is követ.

A következő ütemben a Fodros, Kisfaludy, Thököly utca, valamint a Baross köz csatornahálózatának rekonstrukciója valósul meg. Szintén az első három utca esetében a szennyvízhálózat rekonstrukciót követően út, és csapadékcsatorna építésre is sor kerül. Jelenleg az uniós közbeszerzési eljárás előkészítése történik.

A teljes projekt a tervek szerint  2019. június 30-ig zárul le.

A BKISZ beruházás

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt célja az évtizedes szennyvízprobléma megoldása Budapest korábban csatornázatlan területein, valamint Budaörsön. Az átfogó beruházás eredményeként az eddig ellátatlan területeken is kiépül a szennyvízhálózat, az összegyűjtött szennyvíz pedig a fővárosi szennyvíztisztító telepekre kerül, ahol a legkorszerűbb eljárásokkal tisztítják meg.

A szennyvízhálózat kiépítésével fővárosi családok tízezreinek élete válik tisztábbá, egészségesebbé és komfortosabbá, mert szennyvizük az elavult emésztők, szikkasztók, derítők helyett környezetbarát elvezetésre és kezelésre kerül – minden fővárosi javára.

tovább