Elégedettek az állami fenntartásba vett iskolákkal a Budaörsiek

Növekvő elégedettségNövekvő elégedettség, de nem mindenhol

Elégedettek az állami fenntartásba vett iskolákkal, bölcsődei és óvodai intézményekkel, valamint a tömegközlekedéssel a Budaörsiek.

Az átmeneti szolgáltatóra bízott budaörsi egészségközpont szolgáltatásainak megítélése folyamatosan romlik. – derült ki a felmérésekből.

Közmeghallgatás volt október 4-én Budaörsön, amit város polgármestere egy vetített prezentációval indított. Ebből szeretnék most pár dolgot itt megosztani! (A prezentáció adatai és maga a prezentáció sem áll rendelkezésünkre, csupán pár kép és az elmondottak.)

Az önkormányzat szokásos elégedettségi felméréseinek eredményei is belekerültek a prezentációba, egészen 2004-től az idei, friss 2017-es adatokkal! Érdekes következtetéseket vonhatunk le belőle!

Növekvő elégedettség

Növekvő elégedettség, de nem mindenhol

Iskolák, Bölcsődei és Óvodai intézmények

A budaörsi iskolák állami fenntartásba adásakor, hatalmas cirkuszt csapott Wittinghoff Tamás, Budaörs Város polgármestere. Többször is az intézmények bedőlésével, tönkretételével és az oktatás színvonalának csökkenésével riogatta  a lakosságot..

Ennek ellenére, nem hogy nem csökkent a lakosok elégedettsége, hanem ellenkezőleg, javult a budaörsi iskolák megítélése lakosok körében!

A bölcsődei és óvodai intézményekkel is elégedettek a lakosok!

Bölcsődék és óvodák építésére nyertek pénzt Pest megyei települések

Bölcsődék és óvodák építésére nyertek pénzt Pest megyei települések

A tömegközlekedési lehetőségek

A BKK buszközlekedés kapcsán is voltak olyan önkormányzati szórólapok, amiken a 240-es járat megszűnésével riogattak. Ennek ellenére a 240-es járat is megmaradt és a 4-es metróhoz utasokat szállító buszokkal is elégedettek a lakosok.

A helyi buszjáratok is hozzájárulnak ahhoz, hogy a tömegközlekedési lehetőségekkel elégedettek a budaörsi lakosok.

bkk

Budaörs busz

Az egészségügyi központ szolgáltatásai

Egy olyan görbe van, amin szemmel jól látható a romlás és ez az egészségügyi központ szolgáltatásaira vonatkozó elégedettség/elégedetlenség.

A polgármester saját elmondása szerint is hosszú várólisták vannak a budaörsi egészségügyi központnál és „napi rendszerességgel kell velük egyeztetni”, hogy a helyzet kezelhető legyen.

Módosító indítvány az egészségügyi központ működtetésére

Meglepő?

A budaörsi egészségügyi központ korábbi szolgáltatója az önkormányzat szerint csődbe ment (bár ezt a korábbi szolgáltató vitatja). Ezért az önkormányzat új átmeneti szolgáltatót bízott meg az egészségügyi központ működtetésére.

Miközben a Fidesz-KDNP javasolta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, Budaörs Város Önkormányzata saját fenntartásában lássa el és működtesse az egészségügyi központot, a városvezetés újabb pályázatot írt ki a feladat ellátására.

Nem meglepő, hogy a pályázaton az átmeneti szolgáltatás nyújtó cég is indulni kíván… (Vajon ki nyer majd?)

Az előadás videón is megtekinthető

Bár a város polgármestere nem az állami fenntartásba vett iskolákkal kapcsolatos pozitív visszajelzéseket emelte ki, a teljes prezentáció megtekinthető alább: