Lakhelyünk Nyugalmáért és a Fákért Közösség Hírei

BAUHAUS tanulmányterv: újra napirenden, a civilek tiltakoznakBAUHAUS tanulmányterv

A Lakhelyünk Nyugalmáért és a Fákért közösség a BAUHAUS beruházás kapcsán kelt életre. Első közleményükben „Plusz egy multi, mínusz egy hektár erdő!” kifejtették, hogy nem a fejlesztéssel, hanem annak helyszínével van kifogásuk.

A Lakhelyünk Nyugalmáért és a Fákért közösség induláskor a Baross utca és környékén élők közössége volt, amihez mostanra sokan csatlakoztak a város különböző részeiről és a városon kívülről is.

„Plusz egy multi, mínusz egy hektár erdő!” Immochan-Bauhaus projekt?

A közösség több (zárt) facebook csoportban kommunikál és már nyilvános facebook oldaluk is van. Most ebből a nyilvános oldalból olvasható pár hír alább:

Szeptember 27.

A hangzatos szólamokkal ellentétben az önkormányzatnak mégsem annyira fontos, hogy megismerje a lakossság véleményét: bár Wittinghoff Tamás polgármester úr és Vágó Csaba kabinetvezető úr többször is hangoztatta, mennyire fontos számukra a párbeszéd, a budaors.hu-n megjelent írásból és Becz György képviselő úr válaszleveléből azt a következtetést vonjuk le, hogy az önkormányzat nem akar lakossági fórumot szervezni a beruházással kapcsolatos témában. Szerintük ez a beruházó feladata, ahonnan konkrét időpontot még nem kaptunk, csak annyit, hogy szervezés alatt van a dolog. 
Mi továbbra is azt gondoljuk, az önkormányzat képviseli a lakosságot, ezért Budaörs vezetésétől várjuk az esemény megszervezését.

A képviselő-testület ülésén is volt szó a lakossági fórumról, de konkrét időpontot még nem tudtak mondani.

Október 1.

Most szerdán közmeghallgatás lesz a Városházán. Fontos, hogy ez NEM az a lakossági fórum, amit várunk az önkormányzattól, ugyanakkor itt is lehetőség van kérdezni, észrevételt tenni – természetesen más ügyekben is -, így akit érdekel, érint, mindenképpen menjen el. Mi ott leszünk és feltesszük a kérdéseinket.

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. október 4-én, szerdán 17 órakor közmeghallgatást tart a Városháza dísztermében. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Kapcsolódó anyagok a témában:

Budaörsön erdőt vágnak ki, BAUHAUS épülhet a helyén

BAUHAUS tanulmányterv: újra napirenden, a civilek tiltakoznak

Becz György nyílt levelet kapott a választókerületében élő lakosoktól

Lakosoknak a képviselőt vagy képviselőnek a lakosokat kell tájékoztatnia?